Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philip i sorg – skakas av plötsligt dödsfall

14 apr, 2023, 06:56 

Rallyvärlden är i sorg efter fruktansvärda olyckan.

Annons

Rallyföraren Craig Breen är död. Irländaren omkom i en olycka under en testkörning inför Croatia rally, efter att ha kört av vägen någonstans mellan orterna Stari Golubovac och Lobora.

Lyssna – här pratar prinsen engelska!Brand logo
Lyssna – här pratar prinsen engelska!

Craig Breen kraschade in i en stolpe och den vänstra delen på bilen skadades. Kartläsaren James Fulton klarade sig oskadd, meddelar Hyundai Motorsport i ett pressmeddelande.

”Hyundai Motorsport skickar sina varmaste kondoleanser till Craigs familj, vänner och supportrar”, skriver stallet.

Craig Breen
Craig Breen var tidigare i år på plats i Umeå för att delta under Rally Sweden.

Carl Philips sorg efter dödsbeskedet

Hela rallyvärlden är nu i stor sorg efter den tragiska olyckan. Prins Carl Philip är en av dem som sörjer Craig Breen, som tidigare i år hamnade på en andraplats i Svenska Rallyt.

Annons

– Det är en av mina mest robusta dagar. Förra året var jag antingen upp och ner eller fast i snövallarna någonstans. Så idag är det som ljuv musik i mina öron att vara i täten, sa Craig Breen till Rally Sweden.

Craig Breen
Craig Breen gjorde succé under Rally Sweden tidigare i år.

Prins Carl Philip var då på plats i Umeå för ett två dagar långt besök, där han både höll tal och närvarade vid invigningen av Rally Sweden. Han fick även möjligheten att köra rallybil med den tidigare världsmästaren Petter Solberg.

Prins Carl Philip och Petter Solberg
Prins Carl Philip fick äran att köra rallybil med tidigare norska världsmästaren Petter Solberg i samband med invigningen av Rally Sweden 2023.

”Det är helt sjukt”

Petter Solberg var god vän med Craig och berättar att han är i chock efter att ha tagit del av det tragiska dödsbeskedet.

Jag är i chock efter att ha fått veta det här för tre minuter sedan, sa norska rallyföraren till norska VG och fortsatte:

– Jag har inga ord, det är helt sjukt.

Craig Breen blev 33 år gammal.

Foto: TT

Annons