Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philip lämnar Villa Solbacken – därför saknas Sofia

17 okt, 2023, 22:00 

Prins Carl Philip har lämnat Villa Solbacken och besöker under onsdagen värmländska Karlskoga.

Annons

Att bo på Villa Solbacken är en dröm för prins Carl Philip, prinsessan Sofia och barnen. De älskar livet i den villa som är belägen på anrika Djurgården i Stockholm, där de har nära till kungliga slottet och barnens förskola.

Grattis, prins Carl Philip! Här är dina senaste år – fångat på film!Brand logo
Grattis, prins Carl Philip! Här är dina senaste år – fångat på film!

Miljön består av vacker grönska. Platsen har blivit en trygg punkt för hela familjen. När prinsessan Sofia var mammaledig med prins Julian, 2, så var det garanterat en stabil och välkommen plats att vara på.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip älskar livet på Villa Solbacken.

Det ska Carl Philip göra

Ibland händer det dock att de kungliga uppdragen kallar. Då måste Carl Philip och Sofia i stunder lämna livet på Villa Solbacken och söka sig till andra delar av Sverige.

Annons

Det har Carl Philip nu gjort. Under onsdagen befinner sig prinsen i värmländska Karlskoga och Gellårsen Arena för en testdag med pristagarna i hans racingpokal.

Enligt den kungliga kalendern kommer Sofia inte vara på plats.

Carl Philips fartfyllda intresse

Det är ju långt ifrån en hemlighet att Carl Philip är en fartglad prins. Han har vurmat för motorsport i flera år och han har själv tävlat som professionell rallyförare i STCC för Volvo Polestar Racing.

Samtidigt är han medveten om sina begränsningar. Även om han gillar att kasta sig ut och prova nya grejer vet han att det tar stopp även i en värld där motorsport råder.

– Även om jag tycker att man hela tiden ska utmana sig själv får jag nog erkänna att jag är för gammal för att bli en Formel 1-förare, har han sagt.

Prins Carl Philip
Prins Carl Philip har ett stort motorintresse.

Foto: TT

Annons