Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philip: Mattias Klum har inspirerat mig

15 jun, 2007, 10:50 
Agneta Nisbeth
Annons

 

Prins Carl Philip har inspirerats mycket av Mattias Klum.

Nu har alla chansen att betrakta omgivningen med prins Carl Philips ögon. Genom sin kameralins har han dokumenterat Botaniska trädgården i Uppsala till Carl von Linnés minne.

När man betraktar Carl Philips fotografier kommer man overkligt nära blommorna och plötsligt avslöjas häftiga detaljer. Över den apelsingula solrosen hovrar en gigantisk humla som en helikopter ovanför hundratals ståndare och pistiller.

Men på avstånd är bilderna till en början förvillande lika något annat. Carl Philips favoritbild visar till en början en skog av taggiga stammar, men vänta, det är ju rosenstjälkar i närbild!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Carl Philips favorit
Carl Philips favorit

Första bilden

Prinsen tog sin första bild med sin alldeles egna kamera under en hästtävling när han var knappt tio år gammal. Sedan dess har intresset bara vuxit.

Annons

– Min pappa är väldigt duktig på att fotografera och jag har fått lite inspiration av honom när jag har sett hans fina bilder, berättar Carl Philip men poängterar att den allra största inspirationskällan är hans mentor Mattias Klum.

Prinsen träffade den prisbelönte naturfotografen första gången 1996 när kungaparet var på statsbesök i Malaysia. Carl Philip fick följa med och besökte Mattias Klum under en utflykt i djungeln.

Form och foto

Under vintern och våren har Carl Philip studerat grafisk design i USA och hans dröm är att kombinera fotointresset med just grafisk formgivning. Utställningen är ett gesällprov som avslutning på hans designutbildning. Bilderna presenteras också i en bok som ges ut inför Linnéjubileet 2007.

Carl Philip vill inte avslöja vad han har för planer under hösten, de verkar än så länge vara lite flytande.

– Jag har inga planer just nu. Vi får se men jag tycker att det är jättekul att fotografera, berättar han för Metro.

Av Jenny Alexandersson
Foto: Charles Hammarsten

Annons