Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philip medverkar i militärt uppdrag

17 mar, 2017, 09:30 
Margareta
Spännande att få se prinsen i rollen som militär.
Annons

Prins Carl Philip är utbildad till reservofficer i marinen. Nu ska han för första gången medverka under en övning med Värmlandsbataljonen, även kallad 19:e hemvärnsbataljonen. Övningen sker i Filipstad och prinsen kommer att vara som en av militärerna under dagen.

– Det är första gången han medverkar i en av våra övningar, men tacksamt sett hur prinsen engagerat sig i försvarsmakten, säger överstelöjtnant Bengt Fransson, befälhavare över förbandet Örebro-Värmlandsgruppen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prins Carl Philip är dessutom beskyddare för Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna. I oktober 2016 var han dessutom i Karlstad för att avtäcka en minnessten rest för att hedra de som gjort en insats för freden och hedra de som stupat.

Foto IBL

Annons