Carl Philip och Sofia avslöjar – kan flytta utomlands

prins carl philip och prinsessan sofia intervju kungahuset 2019 tv4

Efter kungens beslut om att prins Alexander och prins Gabriel inte längre ska ha ställningen Kungliga Högheter blir livet friare – även för deras föräldrar. I Kungahuset 2019, som sänds på juldagen, berättar prinsparet om sina tankar inför framtiden.

Kungens beslut om att krympa kungafamiljen på titlar slog ner som en bomb tidigare i höstas. I en ny intervju i TV4-programmet berättar prins Carl Philip och prinsessan Sofia vad de tycker om beslutet.

– Det är en fråga som vi i familjen har diskuterar, länge. Så för oss kom det inte som en blixt från klar himmel. Vi stöttar ju självklart pappa i det. Någonstans är det ju också ett naturligt steg, säger Carl Philip till programledaren Jesper Börjesson.

Och prinsessan Sofia håller med sin make. Hon är dock mer konkret när hon beskriver vad beslutet faktiskt kan innebära för dem som familj.

– Vi kan flytta utomlands om vi vill, precis som Madeleine och Chris. Och våra pojkar kan gå i skolan där.

Carl Philips och Sofias tankar om framtiden

Innebär det här att ni kommer att bli en mindre offentlig familj?, undrar Jesper Börjesson mot slutet av intervjun.

– Det är för tidigt att säga nu, säger Sofia. Men långsiktigt så tror jag att det är den naturliga processen. Att vi kommer ha annat att fokusera på.

Carl Philip fortsätter:

– Men vi kommer alltid att finnas där för att stötta och hjälpa till, om det så behövs. Om statschefen frågar om vi kan hoppa in någonstans så är det självklart att vi gör det.

– Finns det en önskan att vi deltar kommer vi absolut att göra det.

Kungahuset 2019 sänds onsdag 25 december kl. 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

prenumerera på svensk damtidning

Foto: TT, TV4