Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Carl Philip och Sofia går emot kungen – känsliga frågan om prins Julian

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia går emot kungen – känsliga frågan om prins Julian

De nyblivna trebarnsföräldrarna prins Carl Philip och prinsessan Sofia väljer att gå en annan väg än kungaparet i känsliga frågan.
Babylycka! Sofia & Carl Philip har fått sitt tredje barn
Slå på ljud

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia njuter just nu av livet som nyblivna trebarnsföräldrar. Den 26 mars, klockan 11.19, föddes sonen Julian Herbert Folke på Danderyds sjukhus och prinsparet var bara inne på BB i några timmar. Förlossningen gick bra och Carl Philip var överlycklig i sitt första uttalande till svenska folket.

LÄS MER: Kungliga barnen har vuxit upp – så ser de ut i dag!

Carl Philips och Sofias tredje barn heter Julian Herbert Folke

– Vi är så glada och tacksamma för att få välkomna vår tredje son till familjen. Den här dagen har både vi och hans två storebröder längtat efter. Nu ser vi fram emot att få lära känna vår nya familjemedlem, sa han då.

"Livet har gett mig inte bara en utan fyra vackra prinsar. Ett innerligt tack från oss för alla varma gratulationer i samband med Julians nedkomst", skrev prinsessan Sofia på Instagram strax efter att prins Julian hade fötts.

Går emot kungen i känsliga frågan

Efter det att Julian fötts valde prinsparet att lägga upp en bild på sitt Instagram-konto, där storebröderna står och tittar kärleksfullt på sin nyfödda lillebror.

LÄS MER: Silvias innersta krets – så lever de idag

Där går paret helt emot kungen då kungaparet alltid anlitade fotografer precis när de fått barn. Sofia och Carl Philip föredrar däremot att sköta allt sådant själva.

Det är inte heller det enda föräldrabeslut som prinsparet har gjort som skiljer sig mot hur kungaparet valde att göra som småbarnsföräldrar.

En av de första bilderna som togs på prins Carl Philip.
Charles Hammarsten/TT

Tar inte hjälp av nanny

När prins Alexander var nyfödd var prinsparet till exempel tydliga med att de inte ville ta hjälp av en nanny, och Carl-Philip och Sofia har heller fortfarande inte skaffat en fast anställd nanny på Villa Solbacken. Det till skillnad från kungaparet som ju hade nannys när barnen var små.

Istället valde Carl Philip att ta ett stort ansvar i hemmet och avbokade bland annat flera racinguppdrag för att spendera tid med familjen.

– Under 2019 kommer jag fokusera min tid på familjen, sa prins Carl Philip i ett pressmeddelande.

Foto: TT