Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Carl Philip och Sofia gör tvärtemot kungen – känsliga beslutet för familjen

prinsessan sofia prins carl philip kung carl gustaf

Prins Carl Philip spenderar gärna tid med familjen och satsar på en annan typ av föräldraskap än kungaparet.
Här är kungens paradis: Stenhammar
Slå på ljud

Prins Carl Philip brukar ofta kallas för en modern pappa, som alltid sätter Alexander och Gabriel i första rummet. Han och Sofia, som bekant väntar sitt tredje barn inom kort, har också gjort flera val i sitt föräldraskap som skiljer sig från hur kungaparet själva gjorde när de var småbarnsföräldrar.

Prins Carl Philip väljer annorlunda om man jämför med kungen

När prins Alexander var nyfödd var prinsparet till exempel tydliga med att de inte ville ta hjälp av en nanny, och Carl-Philip och Sofia har heller fortfarande inte skaffat en fast anställd nanny på Villa Solbacken. Det till skillnad från kungaparet som ju hade nannys när barnen var små.

LÄS MER: Här bryter Victoria ihop framför kameran

Istället valde Carl Philip att ta ett stort ansvar i hemmet och avbokade bland annat flera racinguppdrag för att spendera tid med familjen.

– Under 2019 kommer jag fokusera min tid på familjen, sa prins Carl Philip i ett pressmeddelande.

Prinsparet har även varit sparsamma med de kungliga uppdragen under sönernas första år, och istället prioriterad tid med barnen och åkt på familjesemestrar.

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

Tar ofta med sig barnen

Till skillnad från kungaparet, som sällan följde med på kungliga uppdrag, tar gärna Carl Philip och Sofia med sig barnen. När till exempel prinsen tävlade vid motorstadion Gelleråsen, förrförra sommaren, var Alexander och Gabriel med. De kramade om sin pappa efter racet och tågade runt i stövlar och med riskakor i händerna. När prinsen åkte Vasaloppet var det samma sak. Då fanns hela familjen vid mållinjen.

Foto: TT