Carl Philip och Sofia har anslutit – familjemiddag på Solliden

Nu är Carl Philip och Sofia på plats på Öland – och kungafamiljen har samlat fler medlemmar på samma ställe än på månader.
Slå på ljud

Snart är det dags för Victoriadagen och även om mycket ser annorlunda ut i år är det vissa saker som är som de brukar. En av dem är den traditionsenliga familjemiddagen på Sollidens slott kvällen innan, och Svensk Damtidning erfar att Sofia och Carl Philip redan är på plats på Öland för att kunna delta.

Kungafamiljen på sitt slott Solliden.

Kungen och Silvia får äntligen träffa några av sina barnbarn, även om det säkert sker på behörigt avstånd!

I år blir det enkelt för kungafamiljen att ha en lugn kväll på slottet dagen innan, eftersom firandet som normalt är en fest över flera dagar krympts ner till coronasäker storlek. Familjen måste vara glada över att se varandra igen, och Estelle och Oscar kan äntligen leka med kusinerna Alexander och Gabriel igen.

Sofia och småprinsarna på utflykt till Nynäs naturreservat!

Carl Philip och Sofia har semester i Sverige

Prinsparet har spenderat några sköna veckor i Sörmland, med sommargården Ökenäs som bas. De har sedan utforskat omgivningarna och begett sig på utflykt till både Trosa och Nynäs naturreservat med de båda småprinsarna.

Nästa punkt i kalendern för Carl Philip och Sofia är alltså Victoriakonserten, som i år blir en intim tillställning i Borgholms slottsruin. Nu när kungaparet återförenats med två av sina barn och deras familjer är det första gången på månader som så pass många från kungafamiljen är samlade på ett och samma ställe, det är bara Madeleine och Chris som fattas!

Foto: TT