Carl Philip och Sofia kopierar Madeleine

carl philip och sofia går samma väg som madeleine

Carl Philip och Sofia har förändrat sitt sätt att kommunicera med svenska folket. En förändring som har en tydlig koppling till prinsessan Madeleine.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia gjorde kunglig comeback när idrottsåret 2019 hyllades i Globen. Prinsparet har lyst med sin frånvaro den senaste månaden och har, enligt uppgifter, befunnit sig på resa. Var familjen har varit vill hovet inte gå in på. De senaste veckorna har de dessutom förändrat sitt sätt att kommunicera med svenska folket. Och många tror att förändringen beror på Madeleine.

Det var den 7 oktober som kungafamiljens skapade stora rubriker i hela landet. I ett pressmeddelande berättade kungen att fem av sju barnbarn skulle förlora sina titlar. Carl Philips och Madeleines barn skulle inte längre kallas Kungliga Högheter. Nyheten slog ner som en bomb och svenskarna började direkt fundera på vad det här kunde innebära i det långa loppet.

Madeleine har slutat visa bilderna på barnen

Nu har det gått några månader sedan förändringens vindar blåste in över slottet och Victoria och Daniel har fått ett större ansvar för den kungliga representationen. Detta medan Carl Philip och Madeleine, med familjer, har tagit ett steg tillbaka. Det märks även i deras sociala medier. Prinsessan Madeleine var, som bekant, först med att skapa ett eget Instagram-konto och i flera års tid har hon delat med sig av familjebilder, och Childhood-relaterat material, för att svenska folket ska få en inblick i hennes liv och vardag. Men efter kungens beslut att krympa familjen på titlar har Madeleines uppdateringar blivit färre färre. Och så även Carl Philips och Sofias!

Prinsparet gick tidigt i Madeleines fotspår och har, även de, ett Instagramkonto. De har också varit flitigare sociala-medier men verkar tyvärr har sneglat mot Madeleines håll den senaste tiden. Carl Philips och Sofia har nämligen också lagt ut betydligt färre bilder de sista månaderna. Men under tisdagen, dagen efter Idrottsgalan, bröt de äntligen trenden och publicerade ett foto från kvällen.

Foto: TT