Sofias privata kväll med Carl Philip

prins carl philip prinsessan sofia 2017

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia utför ibland kungliga åtaganden på olika håll. Men i helgen njöt de av ett par lugna dagar hemma på Villa Solbacken.

En fest i kärlekens tecken. Den 14 februari är ett viktigt datum för alla förälskade par. Då är det nämligen Alla hjärtans dag och ett ypperligt tillfälle att uppvakta den man älskar. Men ibland sätter jobbet käppar i hjulet för firandet. Och i år var det just det som hände i Carl Philips och Sofias fall.

Prinsen var nämligen i Karlstad för att följa tävlingarna i Svenska rallyt och kunde därför inte hylla sin hustru med ett fång rosor. Men som tur var fick de chansen att fira – ett dygn senare. Då ingen av dem någonting inplanerat i den kungliga kalendern. Svensk Damtidning kan avslöja att prinsparet var inbjudna till den amerikanska miljardären Ken Howerys, 45, som anordnade ett stort Valentines-party på amerikanska ambassaden under lördagen. Men de dök inte upp där, utan valde att stanna hemma på Villa Solbacken.

År 2018 nominerade USA:s president Donald Trump Ken Howery till ny ambassadör i Sverige. I september 2019 godkändes nomineringen av senaten och sedan dess har huserar Howery i Diplomatstaden i hjärtat av Östermalm. Han är affärsman och medgrundare till betalningssystemet Paypal. År 2002 sålde Ken Howery och kompanjonen Peter Thiel Paypal till Ebay för ungefär 14 miljarder svenska kronor. Efter detta grundade de Founders Fund som bland annat investerat i Tesla-grundaren Elon Musks rymdföretag SpaceX och uthyrningstjänsten Airbnb. Enligt affärstidningen Forbes har de även investerat i svenska Spotify.

ken howery amerikanska ambassaden

Ken Howery bjöd in Carl Philip och Sofia till privat fest.

Kungafamiljen brukar alltid bekanta sig med de nya ambassadörerna och Ken Howary är ju en förhållandevis ung ambassadör och ville kanske därför passa på att språka med den yngre generationen kungligheter. Men troligtvis dyker det upp fler tillfällen i framtiden.

Foto: TT