Carl Philip och Sofia på Avicii-konsert på Friends

carl philip sofia avicii-konsert

Carl Philip och Sofia visar sitt stöd under torsdagens konsert på Friends Arena. Prinsparet kommer dit för att hedra minnet av vännen Tim "Avicii" Bergling.

En dag av både glädje och sorg. På torsdag, den 5 december, äger en stor minneskonsert rum på Friends Arena i Stockholm. Ett stort antal världsstjärnor samlas för att hedra minnet av Tim “Avicii” Bergling. Den svenska låtskrivaren och dj:en som så tragiskt avled förra året.

carl philip och sofia till avicii-konsert

Tim “Avicii” Bergling gick bort den 20 april, 2018.

Avicii var otroligt framgångsrik och reste världen över med sin musik. Han var även en vän till Carl Philip och Sofia och prinsparet tog förstås han död otroligt hårt.

“Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom”, sa prinsparet i ett gemensamt uttalande efter att den sorgliga nyheten hade nått omvärlden.

Avicii spelade på prinsparets bröllop

Svensk Damtidning erfar nu att Carl Philip och Sofia kommer att vara hedersgäster under torsdagens konsert. Avicii dj:ade under deras bröllop och de vill förstås vara på plats för att hedra sin saknade vän.

“Han gjorde vårt bröllop oförglömligt med sin fantastiska musik”, har de sagt.

Minneskonserten har fått namnet “Avicii Tribute Concert For Mental Health Awareness” och prinsparet kommer bland annat att få lyssna till Amanda Wilson, Otto Knows, Blondfire, Andreas Moe och Adam Lambert, från Queen.

Under kvällen kommer också många av Aviciis outgivna låtar att framföras live för första gången.

Foto: TT