Carl Philip och Sofia på Idrottsgalan 2020

prinsessan sofia prins carl philip idrottsgalan

Som vanligt var den svenska kungafamiljen representerad under Idrottsgalan. Och i år var det Daniel, Carl Philip och Sofia som hyllade de svenska stjärnorna. Men deras entré flöt inte riktigt på som planerat.

Under måndagen hyllades idrottsåret 2019 med en spektakulär gala i Globen. Orienteraren Tove Alexandersson kammade hem Bragdguldet, Jerringpriset och blev även utsedd till Årets kvinnliga idrottare medan diskuskastaren Daniel Ståhl vann samma pris i den manliga klassen. Det blev en minnesvärd kväll med rörande tacktal och glittrande klänningar och som vanligt var kungafamiljen på plats för att hylla de svenska stjärnorna.

Men kungligheternas entré flöt inte riktigt på som planerat. Tanken var att Daniel, Carl Philip och Sofia skulle anlända till röda mattan strax efter kl. 17. De brukar alltid fotograferas samtidigt som SVT sänder live. Men när klockan hade slagit 17.30 avslutade kanalen sin sändning – och då hade trion inte synts till än. En minut senare kom de och alla tv-tittare som satt bänkade framför röda mattan-sändningen (och hade sett fram emot lite kunglig glans) blev alltså besvikna.

Det här var dock inte någonting som påverkade kvällen i stort. När galan väl drog igång satt prins Daniel och prinsparet bänkade, på sina hedersplatser och när det var dags för Jerringpriset och priset Årets peppare gick prinsarna upp på scenen.

Sofias kungliga comeback

Dessutom gjorde Carl Philip och Sofia kunglig comeback under Idrottsgalan. Det här var nämligen deras första uppdrag på mer än en månad. Och prinsessan strålade i en grön favoritklänning från Ida Lanto och hög tofs. Prinsparet har varit ute och rest och missade därför galans generalrepetition, men var de har varit vill hovet inte kommentera. Oavsett vad så anade vi en snygg solbränna på både prinsen och prinsessan.

Foto: TT