Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philip och Sofia på väg mot ett nytt hem

12 apr, 2011, 11:55 
Agneta Nisbeth
Annons

Prins Carl Philip och hans flickvän Sofia Hellqvist är på väg att få ett nytt hem – fast officiellt kan de bo ihop först efter en förlovning.

Kungasonen gör rockad och byter kullerstenarna i Gamla stan mot grönskan på Djurgården. Carl Philip sägs vara trött på att bli betittad och vill byta väggarna i våningen på Slottsbacken mot fem rum och kök närmare naturen. Hyresgästen i det gröna drömhuset på Blockhusudden flyttar ut för att göra plats åt prinsen och Sofia.

–Det stämmer att vi ska flytta, säger den nuvarande hyresgästen.

Annons

Skriven i Älvdalen

Carl Philips nya hem är översta våningsplanet på 114 rymliga kvadratmeter i ett grönt, stort trähus med inglasad veranda. Hyran är på 14 000 kronor, en droppe i havet för en välbärgad ung man som prinsen. Flickvännen Sofia Hellqvist är fortfarande skriven hos sina föräldrar i Älvdalen. Paret kan först bo officiellt ihop efter en förlovning.

Villa Solbacken

Och enligt flera insatta personer dröjer det inte länge förrän det vankas nytt kungligt bröllop i Sverige…

–Planen är att Carl Philip ska bo i prins Bertils hus Villa Solbacken, men det dröjer innan renoveringarna är klara. Tills vidare får han lära känna omgivningarna på Djurgården som hyresgäst på Blockhusudden, säger vår källa.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL och Charles Hammarsten

Läs även:

Annons