Carl Philip och Sofia skickar privat hälsning hemifrån

carl philip sofia villa solbacken

Carl Philip och Sofia har arbetat hemifrån sedan flera veckor tillbaka. De tar myndigheternas rekommendationer på allvar och är extremt försiktiga i coronakrisen. Nu visar prinsparet upp vad de har arbetet med!

Just nu lyser Carl Philip och Sofia med sin frånvaro i den kungliga kalendern. Men det betyder inte att de sitter sysslolösa. Tvärtom! Villa Solbackens vardagsrum har förvandlas till ett hemmakontor sedan flera veckor tillbaka. Och nu visar prinsparet vad de har arbetat med!

Via prinsparets stiftelse vill Carl Philip och Sofia skapa ett tryggare, och mindre hatiskt, klimat på nätet. Förra året skapade hashtaggen #nejtillnäthat. Ett projekt som samlar företag och organisationer under samma viktiga budskap.

Carl Philip och Sofia jobbar hemifrån

Nu har de spelat in ett filmklipp från Villa Solbacken och uppmanar människor att tänka på hur de beter sig på internet – nu när vi tillbringar mer tid i hemmet, på grund av coronakrisen.

Sofia på Solbacken

Just nu jobbar Carl Philip och Sofia hemifrån. Äntligen får vi se vad de har pysslat med!

Och prinsparet är extremt synkade och säger varannan mening, som ett riktigt team!

Spelade in film från trädgården

“I dessa svåra tider är det extra viktigt att vi visar medkänsla. Och omtanke för varandra. Både offline och online. Därför säger vi nej till näthat”, säger Carl Philip och Sofia i filmklippet.

503 Service Unavailable

I filmklippet uttalar sig även en representanter från Fryshuset, polisen, stiftelsen Friends och MySafety. Carl Philips och Sofias hälsning från den soliga trädgården ute på Djurgården kommer mot slutet av klippet.

Foto: TT