Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philip och Sofia sörjer artisten Avicii: "En stor sorg"

21 apr, 2018, 11:09 
https://image.svenskdam.se/image-5470975?imageId=5470975&width=1320&height=689
Annie-Li Eriksson
Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii är död. Han blev 28 år och hittades död i Oman. 2015 spelade han på prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllopsfest. Nu sörjer hela kungafamiljen honom.
Annons

Det var under fredagskvällen som prins Carl Philip och prinsessan Sofia nåddes av det tragiska beskedet att artisten Tim Bergling, son till skådespelerskan Anki Lidén, gått bort. Aviciis musik lyssnades av hela kungafamiljen. Den 13 juni 2015 gjorde han prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllopsdag oförglömlig då han uppträdde under bröllopsfesten. Avicii fick till och med drottning Silvia att dansa loss än ända fram till småtimmarna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prins Carl Philip och Sofias bröllop 2015.
Avicii spelade på Carl Philips och Sofias bröllopsfest efter deras vigsel i Stockholm den 13 juni 2015.

”Det är med stor sorg som vi mottagit beskedet att Tim Bergling har gått bort. Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom och beundrade honom som artist och den fina person som han var. Han gjorde vårt bröllop oförglömligt med sin fantastiska musik. Våra varmaste tankar går till hans familj” säger prinsparet i ett uttalande.

Annons

Efter bröllopet publicerade Avicii en bild på Instagram där han tackade prinsparet.

“Tack så mycket för en fantastisk upplevelse och för att jag fick vara med på er speciella kväll. Grattis prins Carl Philip och prinsessan Sofia – jag önskar er inget annat än det bästa” skrev Tim Bergling.

Carl Philip och Sofia på Aviciis konsert i Malmö 2016.

Tim Berglind hittades död i Muskat i Oman. Han blev 28 år gammal och beskrivs som ett musikgeni. Artister som Madonna, Kygo och Pernilla Wahlgren sörjer och hyllar den stora stjärna på sociala medier.

“Så tragiskt. Adjö fina Tim” skriver Madonna på Instagram.

Annons

https://www.instagram.com/p/BhzXNzAgnjU/?taken-by=kygomusic

Norska dj-kollegan Kygo skriver:

“Förstår inte att detta är sant…min största inspiration och anledning till att jag började göra elektronisk musik”.

Pernilla Wahlgrens äldsta son Oliver Ingrosso var klasskompis med Tim Bergling.

“Såg dig växa upp, då Oliver & du var barndomsvänner & gick i samma klass. Så glad & snäll. Du hade livet framför dig”, skriver hon på Instragram.

Pernilla Wahlgrens exmake Emilio Ingrosso sörjer också Olivers barndomsvän:

“Jag är helt förkrossad över att en sån ung fantastisk musiker, människa och nära vän till min son Oliver har gått bort”.

Foto: IBL

 

 

 

Annons