Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philip och Sofia tvingas ta hjälp – trots att de inte vill

12 sep, 2023, 04:00 
Louise Wibergh Lenti
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Förändringen och omställningen till en ny vardag.
Annons

Det har varit en lugn sommar för prins Carl Philip och prinsessan Sofia. I kungahusets officiella program var det bara 6 åtaganden från 1 juni fram till andra veckan i september där prinsparet närvarade samtidigt. Det har gett dem möjligheten att få mycket kvalitetstid med sina härliga barn där det fått njuta av sommarlovet tillsammans.

Nu blir det däremot andra bullar.

I samband med firandet av kungens 50 år på tronen är schemat fullspäckat. Bara under den här veckan är det 8 åtaganden där prinsparet förväntas närvara.

Här dyker prinsessan Sofia plötsligt upp!Brand logo
Här dyker prinsessan Sofia plötsligt upp!

Att få vardagslivet att gå ihop är svårt för alla arbetande föräldrar men när bägge parter har ovanliga arbetstider blir det lite extra svårt. Då behövs extern hjälp.

Carl Philip och Sofia vill klara sig själva

Både prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria har använt sig av barnflickor genom åren som får vara en del av familjernas vardag. Prinsparet bestämde sig däremot tidigt för att de ville göra så mycket som möjligt själva och har ingen barnflicka fast anställd. Kanske har det att göra med prinsens egen uppväxt där kungaparet ofta var borta på resor?

Annons

När prins Gabriel föddes gick Carl Philip ut på instagram och meddelade att han skulle dra ner på tempot:

”Under 2019 kommer jag fokusera min tid på familjen och blickar i stället fram emot 2020 när det gäller racing” skrev han då.

Prinsparet har enbart ringt in barnvakter och journannys vid behov när bägge tvingats jobba. I övrigt har de tagit hand om familjen själva – något som ser ut att behöva ändras framöver.

Kungen: ”De behöver också få lite stöd och hjälp”

I en intervju med Aftonbladet inför kungens 70-års dag uttalade sig kungen om bristande kvalitetstid med barnbarnen och hur fullspäckade kungafamiljens scheman är. Gällande Sofia och Carl Philips vardagspussel sa han:

– De ska försöka klara så mycket som möjligt själva. Men de behöver också få lite stöd och hjälp någon gång, en liten andningspaus. Det behöver alla barnföräldrar, säger kungen.

Vem vet, om schemat fortsätter att fyllas på kanske vi kommer att få se en ny barnflicka på Villa Solbacken på Djurgården framöver.

Foto: TT

Annons