Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philip och Sofias beteende i Älvdalen avslöjas: "Folk håller sig undan"

29 mar, 2023, 22:00 

Nu berättar grannarna sanningen om prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Annons
Carl Philip och Sofia om sönernaBrand logo
Carl Philip och Sofia om sönerna

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia bor sedan flera år tillbaka i Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm, tillsammans med deras tre söner prins Alexander, 6, prins Gabriel, 5, och prins Julian, 2.

Här har sönerna nära till skolan och resten av kungafamiljen. Dessutom är det ju otroligt vackert på Djurgården, med fantastisk grönska och nära till vattnet.

Men när prinsparet vill komma bort från Stockholm har de flera olika alternativ. Nyligen köpte de exempelvis en stuga i Älvdalen, där Sofias föräldrar Marie och Erik Hellqvist bor.

Annons
På fredagen fick prins prins Carl Philip och prinsessan Sofia ta emot den stenbänk som de fick i gåva i samband med bröllopet 2015.
Älvdalen ligger prinsparet varmt om hjärtat.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias stuga i Älvdalen

Enligt Expressens uppgifter gick husköpet igenom i december 2022 och ska ha kostat prinsparet 870 000 kronor.

Stugan är 37 kvadratmeter stor, i klassisk faluröd färg med vita knutar. Enligt Expressen saknar huset även el och vatten, men ligger i närheten av Sofias föräldrars hus.

Som många vet så har Sofia tillbringat större delar av sin uppväxt i just Älvdalen, och det måste givetvis kännas fantastiskt för prinsessan att sönerna nu även får en relation till platsen som har betytt så mycket för henne.

Annons
På fredagen fick prins prins Carl Philip och prinsessan Sofia ta emot den stenbänk som de fick i gåva i samband med bröllopet 2015. Prinsessan Sofias föräldrar, Marie och Erik Hellqvist.
Sofias föräldrar Marie och Erik har bott i Älvdalen i många år.

Prinsparets beteende i Älvdalen avslöjas: "Folk håller sig undan"

När Expressen besöker Älvdalen och pratar med befolkningen visar det sig att det finns en stor värme och respekt gentemot prinsparet.

Flera personer säger till tidningen att de är väldigt glada över att Sofia minns sin hemort och att man är mån om att paret ska känna sig välkomna och samtidigt få vara ifred.

– När de kommer till Älvdalen ska de få lugn och ro, säger en person som vill vara anonym.

Annons
Allmänheten tar emot prins Carl Philip och prinsessan Sofia vid deras besök i Älvdalen, prinsessans hemstad. Prinsparet är på ett tvådagarsbesök i Dalarna.
Sofia och Carl Philip får alltid ett fint välkomnande av älvdalingarna.

Carina Siitari Alm, 62, som äger Morins bageri i byn, berättar att det var ett tag sedan hon träffade Sofia.

– De har varit väldigt privata när de har varit här. Folk håller sig ju undan, säger hon till Expressen.

Annons