Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Carl Philip om nya designsamarbetet: "Känner mig stolt!"

19 mar, 2018, 17:00 
Annie-Li Eriksson
Prins Carl Philip och Oscar Kylberg lanserar en glasögonkollektion i samarbete med Synsam. Tidningen Elle har träffat designerduon som berättar om det spännande projektet!
Annons

Först porslin, sedan textiler och nu glasögon! Prins Carl Philip och Oscar Kylbergs kreativitet verkar ändlös. I veckan lanseras nämligen Carl Philips och Oscar Kylbergs glasögonkollektion för Synsam. Efter två år av hårt arbete kan de nu presentera nio par unisex-bågar, inspirerade av svensk natur.

Tidningen Elle fick en exklusiv pratstund med Carl Philip och Oscar Kylberg som berättade vad som har varit viktigast för dem i arbetet.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi ser varje projekt lite som en resa där vi får ta del av en otroligt stor kunskap från så många olika personer, på de olika företagen som vi jobbar med. Sedan får man göra sin läxa, läsa på ordentligt och därefter börjar skapandet, säger prins Carl Philip till tidningen.

Oscar Kylberg tilläger att de lägger ett stort fokus på funktionen under designprocessen.

– Funktion, funktion, funktion! Sedan kommer formen. Så länge man är “true to function” så blir saker vackra, för att man är ärlig.

Oscar Kylberg berättar att det är en magisk känsla att se andra människor bära deras design. Även till prinsen är det många som kommer fram till för att prata om deras produkter.

– Ja, och man blir så glad! Och lite blyg. Och stolt, säger Carl Philip.

Elle frågade designerduon hur deras respektive har stöttat dem i designprocessen.

– Ja, de är ständigt närvarande. Vi gillar att engagera våra respektive i vårt arbete. Ibland får man svar som man vill höra, och ibland får man andra svar, säger prins Carl Philip skrattande.

Annons

– Deras kunskap är jätteviktig i olika stadier i designprocessen. Saker som vi inte tänkt på själva kommer ofta fram efter vi diskuterat med dem, säger Oscar Kylberg.

Se bilderna från lanseringen nedan!

Klicka på pilen till höger för att se hela glasögonkollektionen: 

Carolina Gynning var på plats för att testa de nya bågarna.

MMA-fightern Simon Sköld i ett par solglasögon från glasögonkollektionen.

Foto: Bernadotte & Kylberg

Annons