Carl Philip ser fram emot Victorias och Daniels bröllop

carl-philip

Carl Philip är glad över det stundande bröllopet mellan Victoria och Daniel Westling och ser fram emot det med glädje. Men har ännu inte planerat vad han ska köpa i bröllopspresent.

– Jag ser fram emot det väldigt mycket. Jag är väldigt glad för hennes skull. Det är väldigt roligt, säger Carl Philip till Expressen.

Han vet dock ännu inte vad han ska ge systern i bröllopspresent. Fram till sommaren och bröllopet pluggar prinsen vidare på lantbruksuniversitet i Alnarp där han trivs ypperligt.

– Det går jättebra i skolan. Det är roligt, säger han.

Lämnade kondoleanser

Prins Carl Philip tänker på det som hänt i Afghanistan.

Prins Carl Philip tänker på det som hänt i Afghanistan.

För någon dag sedan öppnade han tävlingen Rally Sweden på plats på Färjestadstravet i Karlstad, innan han satte sig på läktaren bland de övriga åskådarna.

– Jag blir inte så sugen på att sätta mig bakom ratten, inte i ett rally, jag är inte så jättebra på det. Men att köra snabba bilar är alltid trevligt.

Under kvällen framförde också Carl Philip sina kondoleanser till de stupade soldaterna i Afghanistan, Johan Palmlöv och Gunnar Andersson. Han är uppriktigt tagen av dödsskjutningarna.

– Oerhört tragiskt. Mina tankar går till soldaternas familj, vänner och bekanta. Och självklart också till deras kamrater i Afghanistan och hemma på förbanden. Jag har några vänner som är i Afghanistan just nu. Så det känns väldigt nära.

“Skulle kännas bra”

Att det råder skarpt läge i landet gör de svenska soldaternas jobb ännu viktigare, tycker Carl Philip.

– De gör ett fantastiskt jobb och de behövs där nere. De gör så mycket gott, säger prinsen.

I Aftonbladet får han frågan om han själv kan tänka sig att göra utlandsstjänst.

– Det vill jag inte säga just nu. Utan det får framtiden utvisa. Men att åka på en internationell utlandstjänst skulle kännas bra.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella