Carl Philips, Sofias, Alexanders och Gabriels julbild

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har lagt upp en julmysig bild.

För prins Carl Philip och prinsessan Sofia har julen redan börjat. Prinsparet poserar på en ny bild tillsammans med sönerna framför en tindrande julgran.

Julmysigt värre! Prins Carl Philip och prinsessan Sofia bjuder på en fin bild tillsammans med barnen på prinsparets officiella Instagram-konto.

På bilden har hela familjen samlats framför en stor julgran med tända elektriska ljus.

Prins Carl Philip är stilig i blå kostym och svarta boots med matchande svart klocka. Och Sofia är bedårande som vanligt i julröd skotskrutig kjol och svart topp.

Men det är småprinsarna som stjäl showen.

Alexander, som hunnit fylla tre, är julfin i röd kofta med vit skjorta under. Vi som följt hertigen av Södermanland ett tag har redan imponerats av hans blonda svallande lockar. Alexander ser ut att ha svårt att stå still och måste ha fascinerats av något vid sidan av fotografen – för blicken vandrar åt fjärran.

Lillebror Gabriel har också röd kofta, vit skjorta och beiga chinos precis som Alexander. Tvååringen håller pappa Carl Philip i handen och ser ordentligt nöjd ut med julstämningen.

Prinsparet skickar dessutom en hälsning med bilden: “Vi vill önska er en härlig och god jul från oss!”

En liten julgran har man också lagt till bredvid texten.

Kungafamiljen firar jul 1984.

Så här såg det ut när prins Carl Philip själv var liten och firade jul tillsammans med familjen 1984.

Det är många som har svarat på bilden för att hälsa god jul och gott nytt år tillbaka.

Prinsparet har redan tagit julledigt. Det sista uppdraget innan julhelgen blev en konsert i Gustaf Vasa kyrka i Stockholm i lördags där paret njöt av musik framförd av bland andra Molly Sandén.

Det är okänt exakt vad prinsparet planerar att göra på julen. Troligtvis firar de med kungaparet på julafton. Då ses de traditionsmässigt i Stensalen på Drottningholms slott. Dagen efter är det möjligt att det bär av till Sofias föräldrar i Älvdalen.

Deras kalender ekar annars tom, så de kan förmodligen se fram emot många lugna dagar tillsammans.

Carl Philip och Sofia kan för övrigt se fram emot hårda klappar – kungen har nämligen skymtats i färd att köpa en mängd böcker.

Anton Nilsson

Foto: TT