Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philips dolda relation med superstjärnan – nu är hemligheten ute

04 maj, 2023, 09:30 

Carl Philips nya roll avslöjad – går in i superstjärnans stiftelse.

Annons

Redan vid bröllopet blev det tydligt att prins Carl Philip och prinsessan Sofia delade samma hjärtefrågor. Strax efter att de lovat varandra evig tro och kärlek startade man Prinsparets stiftelse.

Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!Brand logo
Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!

Organisationens syfte är att öka förståelsen och respekten för alla med dyslexi – och nyligen arrangerade prinsparet ett seminarium om dyslexi, där bland andra talman Andreas Norlén och skolminister Lotta Edholm deltog.

– När Prinsessan Sofia och jag grundade vår stiftelse för närmare åtta år sedan var det med visionen att alla barn och unga ska ha möjlighet att vara sig själva. För när du har möjlighet att vara dig själv, och får känna dig trygg i att du inte kommer behandlas annorlunda, då har du de bästa möjligheterna att uppnå din fulla potential, sa Carl Philip i sitt tal.

Annons

Carl Philips nya jobb

Men det finns även andra viktiga frågor som ligger Carl Philip varmt om hjärtat. Därför har han nu tackat ja till rollen som beskyddare för stiftelsen MusikBojen.

Välgörenhetsorganisationen brinner för att erbjuda musikterapti till barn och unga som lider av psykiska, sociala eller fysiska svårigheter.

”MusikBojen finansierar musikterapi i tidsbegränsade projekt på barnsjukhus, barnhabiliteringar, barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) och andra viktiga verksamheter runtom i Sverige”, skriver organisationen på sin hemsida.

Annons

Grundad av Max Martin: ”Vi är stolta”

MusikBojen grundades av bland andra låtskrivaren och superstjärnan Max Martin samt Claire Rosvall.

De är stolta över att kunna knyta till sig Carl Philip som beskyddare.

– Vi är stolta och glada över det stöd och engagemang detta ger i vårt viktiga arbete. Musikterapi kan öka livskvalitén hos barn och ungdomar som lider av fysiska, psykiska och sociala svårigheter och därför jobbar stiftelsen nu intensivt med att skapa tillgång till än fler musikterapitimmar i Sverige, säger Claire Rosvall i ett pressmeddelande.

Max Martin
Carl Philip ansluter till Max Martins stiftelse MusikBojan.

Foto: TT

Annons