Carl Philips ex: ”Han var min första stora kärlek!”

12 sep, 2020, 19:00 
Prins Carl Philip och hans första flickvän Wiveka Thott
Prins Carl Philips första flickvän Wiveka Thott har fyllt 39 och blivit tvåbarnsmamma – och hon har en son som heter Filip.
Annons
Grattis, prins Carl Philip! Här är dina senaste år – fångat på film!
Grattis, prins Carl Philip! Här är dina senaste år – fångat på film!

 

Skånska adelstjejen Wiveka Thott var prins Carl Philips första flickvän. I slutet på 1990-talet var de skolkamrater på internatskolan Lundsberg, och rubrikerna blev stora när romansen blev känd. Hon var 16 och han var 18, och förhållandet varade i två år.

Prins Carl Philip och Wiveka Thott på Lundsberg

– Jag har bara fina minnen från min tid tillsammans med Carl Philip. Han var ju trots allt min första kärlek och den glömmer man inte i första taget, har Wiveka Thott sagt till Expressen.

Recept.se Nyhetsbrev
Wiveka Thott och prins Carl Philip på studenten 1999
Prins Carl Philip och Wiveka Thott på Lundsberg 1999.

Numera korsas deras vägar dock inte så ofta: När Carl Philip skulle gifta sig med Sofia Hellqvist 2015 så berättade Wiveka att hon inte hade träffat Sofia alls.

Annons

– Men av det man har lyckats följa så tycker jag att de verkar vara två ganska matchande personligheter. Jag önskar dem all lycka till och jag hoppas att de är lyckliga, för det är jag.

Prins Carl Philip prinsessan Sofia prins Gabriel prins Alexander
Prins Carl Philip, 41, med sin familj: Sofia och barnen Gabriel, 3, och Alexander, 4.

Carl Philips ex Wiveka Thott – så lever hon i dag

Själv har Wiveka Thott hunnit fylla 39. Hon bor i Skåne,  jobbar på ett it-företag och är gift med Johan Lindström, 45. De har två små pojkar – som har fått mycket kungliga namn: Filip, 6, och Gustav, 3.

Prins Carl Philips första flickvän Wiveka Thott 2017
Wiveka Thott i dag: En glad och spontan tvåbarnsmamma som jobbar på ett IT-företag – och som är kusin till Gustav Thott, som är gift med prinsessan Madeleines bästis ”Lussan”.

Och chansen att hon någon gång råkar prinsen? Ja, stöter de inte ihop i det skånska partyvimlet så kanske via Föreningen Gamla Lundsbergare.

Annons

Foto: TT, Håkan E Bengtsson.

Annons