Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philips fina hyllning till kungen visar speciella relationen

04 maj, 2019, 16:00 
AvEmma Sanderberg
Lika som bär! Far och son delar samma intressen och när de var små var de kopior av varandra till utseendet. På kungens födelsedag passade Carl Philip på att dela med sig av en superfin selfie tillsammans med sin pappa!
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

På kungens 73:års dag la prins Carl Philip upp en bild på prinsparets Instagram där han hyllade sin pappa med en nytagen selfie på dem båda i solskenet. Så roligt att få se far och son på en privat bild tillsammans!

Carl Philips relation till sin far

När Carl Philip föddes den 13 maj 1979 var pappa kungen inte på hemmaplan. Eftersom Carl Philip var beräknad till juni åkte kungen i godan ro till Mainau för att delta i Lennart Bernadottes 70-års kalas och missade därmed förlossningen. Detta var något som grämde kungen, särskilt eftersom han även missat Victorias födelse två år tidigare.

 

 

 

När Carl Philip föddes var han som vi vet kronprins av Sverige, vilket sedan ändrades året efter i samband med att successionsordningen ändrades och Victoria blev kronprinsessa istället. Kungen var vid den tiden missnöjd över beslutet och tyckte att Carl Philip gott kunde få bli kronprins och att ändringen var onödig.

Annons
Carl Philip eller kungen? Som barn var de slående lika. Bilden föreställer Carl Philip, tre år.
Carl Philip eller kungen? Som barn var de slående lika. Bilden föreställer Carl Philip, tre år.

Under sin uppväxt beskrevs ofta Carl Philip som “mammas pojke”, men han har också alltid haft ett speciellt band med kungen. Som liten var prinsen slående lik sin pappa som barn. Samma lockar, samma leende och samma plirande ögon.

Kungen som treåring.
Kungen som treåring.
Stolt pappa med sin nyfödda son.
Stolt pappa med sin nyfödda son.

Kungen och Carl Philip delar många intressen, däribland motorsport. Genom åren har kungen följt med Carl Philip på olika motortävlingar och stöttat och hejat. Eftersom kungen själv har många bilar och alltid tyckt om motorsport ser han stolt på när Carl Philip går i hans fotspår.

Annons
Kungen och prinsen på Falkenbergs motorbana 2015.
Kungen och prinsen på Falkenbergs motorbana 2015.

Ett annat intresse som far och son delar är kärleken till naturen. Både kungen och Carl Philip är gärna ute i naturen och engagerar sig i den på olika sätt. Kungen är bland annat ordförande för Världsnaturfonden i Sverige. Båda två har dessutom jägarexamen och brukar vara med på de kungliga jakterna.

Kungen och Carl Philip ute i skogen 2002.
Kungen och Carl Philip ute i skogen 2002.

Ytterligare ett intresse som kungen och Carl Philip delar är självklart idrotten. Några av de sporter de ofta tar sig tid till är segling och skidåkning. Både Carl Philip och kungen har åkt Vasaloppet. Just intresset för skidåkning delar hela familjen Bernadotte.

Annons
Carl Philip och kungen i Aten 2004.
Carl Philip och kungen i Aten 2004.
Hela kungafamiljen delar intresset för skidåkning.
Hela kungafamiljen delar intresset för skidåkning.

Läs mer

Foto: TT

Annons