Carl Philips flickvän Sofia har fyllt 26 år

Prins Carl Philip

I måndags fyllde Sofia Hellqvist 26 år och sannolikt uppvaktades hon med prinsesstårta och en fin kärleksgåva. Prins Carl Philip är mycket förälskad och gör allt för sin älskling. Nu bor paret tillsammans på Slottsbacken mitt emot Kungliga slottet.

Så nära, så nära är det nu, att den Täby-födda skönheten och kungasonen blir nästa par ut som förlovar sig. Sofia har liksom Daniel kämpat i motvind för kärleken. Även om Carl Philip vet vad han vill, finns en rad hinder på vägen för kärlekslyckan. Först var det bekantskapskretsen som spjärnade emot. Ingen ville acceptera en ny flickvän vid prinsen sida utan att först kritiskt granskat henne ordentligt.

Söt och snäll

Och det gjorde de minsann. Betyget var “icke-godkänt”. En utvikningstjej (!)– söt och snäll, javisst – men av helt fel kaliber för de högutbildade och socialt säkra vännerna kring kungabarnen.

–Det var många som försökte få “Lippi” att inse faktum. Sofia var en katt bland hermelinerna och passade inte in, berättade en person i prins-kretsen för Svensk Damtidning för en tid sedan.

Äkta kärlek

Men Sofia Hellqvist gav inte upp sin prins. Och han håller fast vid sin dokusåpa-stjärna. Omgivningen har insett att det handlar om äkta kärlek. I dag låter det annorlunda från vänkretsen:

–Alla som lärt känna Sofia älskar henne. Hon är världens gulligaste och raraste. Hovet borde vara snabba nu och sätta henne i prinsesskola, berättar samma källa.

Mer skandaler

Hindret från baktalande vänner är numera bortblåst. Dessutom bekräftade hovet förhållandet i juli 2010. Men frågan är om slottsportarna någonsin kommer att öppnas på vid gavel för prinsens kärlek.

–Familjen (Kungafamiljen) är INTE förtjusta över prinsens val. Det handlar inte om henne som person utan om Sofias tidigare leverne. Det hon gjorde i USA ses inte med blida ögon. Det finns för mycket byk att tvätta. Kungahuset som institution mäktar inte med fler skandaler, avslöjar en initierad person för Svensk Damtidning.

Servitris

Daniels uppförsbacke var ingenting jämfört med Sofias. Han hade inga lik i garderoben…Frågan är om Sofia Hellqvist klarar en granskning i sömmarna. När de stora grävmaskinerna på redaktionerna sätter i gång, finns det lite för många icke-rumsrena hemligheter – saker som skedde under vistelsen i New York, där Sofia var servitris och värdinna på en nattklubb, sägs det.

Ja, frågan är om den nybakade 26-åringens utvik och nattklubbs-förflutna kan suddas bort? Ett sött leende, digert välgörenhetsarbete och en charmerande personlighet räcker kanske inte hela vägen… Sofia Hellqvist gör rätt i att blåsa ut ljusen på tårtan hårt. Först då kanske, kanske önskningen går i uppfyllelse. För det vore väl underbart om även Victorias bror fick den han älskar av hela sitt hjärta!

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Charles Hammarsten och Project Playground.

Läs mer:

Sofia Hellqvist jobbar på i Sydafrika››

Carl Philips och Sofias kärleksnäste står nu klart››

Prins Carl Philip har blivit poppis i USA››

Prins Carl Philips nya uppdrag››