Carl Philips flickvän Sofia har varit i Finland

Prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist stod på scenen vid en av Finlands största societetsfest, Strausskonserten i Finlandiahuset i Helsingfors under trettondagen. Med det stora leendet charmade hon alla!

Inför flera kända finska personer mottog Sofia en donation till hennes välgörenhetsorganisation Project Playground. Tillsammans med systern Lina började Sofia kvällen med att mingla med gästerna på ett cocktailparty. Kanske vackrare än vi någonsin sett henne tidigare fortsatte hon sedan kvällen med systern vid sin sida på den välkända Stausskonserten som började klockan sju.

Lansera Playground

Vid mitten av kvällen stannade plötsligt den flödande musiken och Sofia fick komma upp på scenen för att motta den hemliga donationssumman från Patrick Lagus. Patrick är producent av den årliga konserten och adelsman i Finland och har tidigare bott i Kapstaden. Sofias projekt hörde han talas om från gemensamma vänner, och vill nu ge Sofia möjligheten att lansera Project Playground i Finland.

Kämpa för de allra minsta

– När jag ser mänskor i nöd kan jag bli så frustrerad att jag hade kunnat explodera. Det är ofattbart hur många som måste kämpa för det allra minsta, och hur lite hjälp de får, berättade Sofia innan resan för den finska tidningen Ilta-Sanomat.

I Finland älskar man den svenska kungafamiljen. Igår fångades alla av Sofias stora leende, elegans och vänlighet. Nu verkar även prins Carl Philips sambo ha börjat smälta hjärtan i grannlandet i öst.

Sofia med sin syster på besök i Finland.

Ni kan se en film från tillfället här – extern länk››

Av Margareta Heed

Foto: All Over Press

Läs även:

Carl Philip blir Vasaloppets högtidstalare››

Prins Carl Philip berättar om sin examen››

Kungafamiljen på högtidssammankomst››