Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga kvinnorna som dejtade Carl Philip – innan han träffade Sofia!

08 sep, 2022, 11:30 
Simon Holm Stålhand

Prins Carl Philip har två ex-flickvänner i backspegeln.

Annons
7 saker du inte visste om Emma Pernald!Brand logo
7 saker du inte visste om Emma Pernald!

Carl Philip, 43, och Sofias, 37, äktenskap har varat i sju år. De träffades redan 2010 på en middag som de hade med gemensamma vänner. Enligt paret så slog det gnistor direkt.

– Jag börjar. Det finns en hel lista. Det första som jag uppmärksammade med Carl Philip var att han hade en enormt ödmjuk blick. Allt eftersom jag lärde känna Carl Philip upptäckte jag att han var otroligt jordnära, väldigt klok och väldigt ödmjuk, sa Sofia i en intervju med TT under 2015.

Carl Philip säger:

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

– Först och främst för att hon var så vacker – hennes ögon... Men också att hon är en fantastisk person: fötterna på jorden och ett härligt sätt att vara. Det finns så mycket bra att säga – hon är en härligt spännande person.

Annons

Men innan Carl Philip hamnade i armarna på sin Sofia så har han haft tidigare förhållanden.

Carl Philips ex-flickvänner

När Carl Philip började på Lundsbergs i Värmland så träffade han Wiveka Thott – och gnistorna gick igång direkt.

– Jag har bara fina minnen från min tid tillsammans med Carl Philip. Han var ju trots allt min första kärlek och den glömmer man inte i första taget, har internatkärleken Wiveka Thott sagt till Expressen.

Carl Philip och Wiveka Thott under studenten.
Carl Philip och Wiveka Thott under studenten.

Wiveka har sina rötter i den friherrliga adelsätten Thott, med ursprung i Danmark och Skåne.

– Att vara adlig skiljer sig inte från andra i dag, inte i min värld, så jag ser inte att jag har påverkats mer än att jag har varit privilegierad, säger Wiveka Thott och fortsätter:

Annons

– Jag lever ett skönt och lugnt liv i Svedala med min man och våra två pojkar som nu är fem och åtta år. Vi umgås mycket med våra övriga familjemedlemmar och vänner, vilket jag är mycket tacksam över.

Emma Pernald.
Emma Pernald.

På en härlig västkustsegling 1999 träffade en nybliven singelprins Carl Philip, Emma Pernald. Det blev startskottet för ett tio år långt förhållande.

I en intervju med Tilde de Paula Eby några år efter uppbrottet – 2015 – sa Carl Philip att han ”kanske aldrig känt kärlekens magi innan Sofia”. Då reagerade exet Emma Pernald.

– Det var märkligt att höra. Jag kände kärleken de tio åren vi delade, sa hon i tidningen Aftonbladet.

Annons