Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philips lyxiga gåvor till prinsessan Sofia

25 mar, 2016, 09:00 
AvJohanna Lejon
Lycklig, lyckligare - prinsessan Sofia. Sofia har verkligen dragit vinstlotten i kärlekslotteriet. Prins Carl Philip är inte bara snäll och romantisk, han är dessutom en hejare på storslagna presenter och gulliga vardagsöverraskningar.
Annons
Sofia

Prinsen överöser Sofia med kärleksgåvor. Som bror till två systrar, som dessutom är i precis samma ålder som hans hustru, vet han vad en ung kvinna vill ha och drömmer om. Och kanske var det just prinsessan Madeleine som inspirerade prinsen att köpa den morgongåva han gav Sofia då de gifte sig. Vad hon fick? En exklusiv klocka. Klockornas Rolls Royce – en Rolex. Prinsessan Madeleine har, också hon, en Rolexklocka i modellen Daytona. Sofias klocka är 34 millimeter i diameter, har en räfflad vitguldsring och kostar cirka 70 000 kronor. Urtavlan är extra lyxig.

– Den har fem diamanter. Det gör klockan speciell. Den lyser upp när personen har den på sig, har klockexperten Jesper Marchesini på Nymans Ur 1851 i Stockholm berättat för Expressen.

Annons

Sofia har, sedan bröllopet då hon fick klockan, burit den till både vardag och fest. Då det var Sverigemiddag på slottet för några veckor sedan hängde klockan med. Också på Riksmötets öppnande bar Sofia uret kring sin handled. Liksom vid resan till Värmland i augusti. Sofias klocka är i modellen Date, den ingår i den så kallade Oysterserien. Just Sofias klocka är en storlek mellan herr- och damstorleken. Den är omåttligt populär. Både hos kvinnor och män.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Rolex
Ring

Att ge en klocka i kärleksgåva är populärt bland kungligheterna. Också kronprinsessan Victoria sägs ha fått en klocka av sin make, prins Daniel. Klockan, en 30-årspresent, är en Epoch, i modellen Lady Cronograph. Den är i borstat stål, sju diamanter gnistrar på urtavlan samtidigt 44 diamanter glimrar ikapp på boetten. Då prinsessan Madeleine år 2009 förlovade sig med Jonas Bergström gav han henne en Rolex i kärleksgåva. Klockan, en Rolex Submariner, kostade omkring 50 000 kronor. Sedan uppbrottet från Jonas 2010 har dock inte Madeleine burit klockan.

Ringarna

Annons

Prinsessan Sofias förlovningsring är nog den mest kända gåvan som prins Carl Philip gett henne. I samband med förlovningen i juni 2014 avslöjade prinsen att han haft ett finger med i spelet kring designen av ringen.

– Jag har självklart fått lite inspiration och haft några små idéer som jag har lagt till, sa han då.

Ringen var dock ingen billig historia. Prinsen fick betala omkring 100 000 kronor för smycket.

– Ringen är stålande vacker med en briljantslipad diamant i mitten av fin kvalitet, något under 1 carat i storlek. Runtom har den en krans av mindre briljantslipade diamanter samt på skenan på ytterligare ca 0.80 carat, tillverkad i vitguld eller möjligtvis platina, konstaterade smyckesexperten Johanna Pietsch.

Lägenheten

Ett halvår efter förlovningen, närmare bestämt i november 2014, köpte Sofia en lägenhet i Sydafrika. Bostaden, 72 kvadratmeter stor och belägen mitt i centrala Kapstaden, ligger på andra våningen. Huset är bevakat 24 timmar om dygnet och har både pool, gym och tvättstuga. Bostaden kostade 1,9 miljoner sydafrikanska rand, 1,3 miljoner svenska kronor. Lägenheten är registrerad på henne som “privatperson” och under namnet “Hellqvist Sofia Kristina”. Svensk Damtidning erfar dock att lägenheten är en gåva från prins Carl Philip. Carl Philip vet mycket väl att Sofia älskar Sydafrika. Det är där hennes älskade Project Playground har sin verksamhet och det är dit, till Kapstaden, som Sofia åkt när det varit jobbigt mellan henne och prinsen. Sofia kommer att fortsätta åka till Sydafrika, både privat och i rollen som hedersordförande för organisationen, och nu, när hon är prinsessa av Sverige, är det förstås extra viktigt att hon har ett säkert och tryggt boende. Också Carl Philip gillar Sydafrika och följer ofta med Sofia dit. Lägenheten är stor nog för att husera dem båda. Innan bröllopet skrev Sofia och prinsen äktenskapsförord. Om de skulle skilja sig behåller Sofia lägenheten i Sydafrika. Den är hennes.

Halsband

Halsbandet

Alla som känner Sofia vet att hon är väldigt förtjust i fjärilar. Hon har till och med en fjäril intatuerad längs sidan. Halsbandet, som Sofia bland annat bar på förlovningen och upprepade gånger sommaren 2014, kommer från Swarovski och föreställer, också det, en fjäril. Enligt Svensk Damtidning källor är halsbandet en present från Carl Philip.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons