Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philips och Sofias fina hyllning till Zlatan – nu sprids klippet från nationaldagen

06 jun, 2023, 12:00 

Här hyllas Zlatan Ibrahimovic av prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Annons

I söndags var det en känslosam Zlatan Ibrahimovic som klev ut på San Siros fotbollsplan. Runt arenan lös LED-skärmar med orden ”GODBYE ZLATAN”, samtidigt som fotbollsstjärnan möttes av vilda applåder från åskådarna.

Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Med tårar i ögonen klappade han uppskattande, bugade, formade händerna till ett hjärta och tackade för det stöd som han fått av alla Milan-supportrar under karriären.

En stor del av fotbollsvärlden sörjde sortin. Hemma i Sverige var det många krönikörer som påpekade hans storhet och att det är oklart om landet någonsin kommer få fram en lika bra fotbollsspelare igen.

Kronprinsessfamiljens hyllning

Överallt strömmade hyllningarna in. Hemma på Haga slott hade kronprinsessfamiljen mottagit beskedet, som självklart även såg till att hylla Zlatan lite alldeles extra.

Annons

Kungahuset la upp en bild på prinsessan Estelle och prins Oscar, iklädda Milans matchtröja med Zlatans namn på ryggen, och med ett brett leende tackade de för det han gjort för Sverige.

”Vi vill tacka Zlatan Ibrahimovic för allt han har gjort för svensk fotboll och för Sverige. En av de finaste idrottskarriärerna någonsin. Vi är fulla av beundran och tacksamhet”, skrev familjen.

Prinsparets hyllning

Kronprinsessfamiljen är dock inte de enda som vill passa på att hylla Zlatan. Även prins Carl Philip och prinsessan Sofia har bestämt sig för att ta ett kärt farväl av fotbollsstjärnan.

I ett klipp kunde man se hur Carl Philip, på självaste nationaldagen, omsorgsfullt hissade den svenska flaggan till tonerna av Zlatans version av ”Du gamla, du fria”.

Carl Philip hissar flaggan
Till tonerna av Zlatans version av ”Du gamla, du fria” hissade prins Carl Philip den svenska flaggan på nationaldagen.

När flaggan når toppen hörs Zlatan säga: ”Jag vet att du är och du blir vad du var. Jag vill leva, jag vill dö i Sverige” – ett kvitto på att prinsparet nu också gjort en alldeles speciell hyllning till fotbollsikonen.

Carl Philip hissar flaggan
Carl Philip hissar flaggan.

Foto: TT/Instagram

Annons