Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philips och Sofias fina ord till Lina Frejd

21 sep, 2016, 09:38 
https://image.svenskdam.se/image-5471140?imageId=5471140&width=1320&height=689
Ellen Myrgård Lindén
Sofias storasyster Lina Frejd är en av prins Alexanders fem faddrar. Nu avslöjar Expressen ett brev som ska hjälpa henne i den livslånga uppgiften.
Annons
lina frejd ibl

Snart har det gått två veckor sedan prins Alexander döptes i Drottningholms slottskyrka. Vid hans sida fanns förstås Carl Philip och Sofia men också de fem faddrarna: kronprinsessan Victoria, Lina Frejd, Victor Magnuson, Jan-Åke Hansson och Cajsa Larsson. De kommer alltid att vara knutna till den lille prinsen och för att klara den uppgiften har de fått ett fadderbrev, skriver Expressen som har tagit del av Lina Frejds exemplar. 

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Som fadder ska man vara en förebild och ett stöd för den döpte, så att den ska kunna växa som människa och som kristen, förklarar ärkebiskop Antje Jackeléns kaplan Joel Ingmarsson.

I brevet, adresserat till Lina, citeras bland annat Galaterbrevet: “Är ni döpa in i Kristus har ni också iklätt er Kristus. Nu är ingen längre jude eller grek, slav eller fru, man eller kvinna.” Bakom brevet står Antje Jackelén i samråd med prinsparet.

 

Presenteras av Vera&John

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL

Annons