Carl Philips och Sofias fina ord till Lina Frejd

Sofias storasyster Lina Frejd är en av prins Alexanders fem faddrar. Nu avslöjar Expressen ett brev som ska hjälpa henne i den livslånga uppgiften.
lina frejd ibl

Snart har det gått två veckor sedan prins Alexander döptes i Drottningholms slottskyrka. Vid hans sida fanns förstås Carl Philip och Sofia men också de fem faddrarna: kronprinsessan Victoria, Lina Frejd, Victor Magnuson, Jan-Åke Hansson och Cajsa Larsson. De kommer alltid att vara knutna till den lille prinsen och för att klara den uppgiften har de fått ett fadderbrev, skriver Expressen som har tagit del av Lina Frejds exemplar. 

– Som fadder ska man vara en förebild och ett stöd för den döpte, så att den ska kunna växa som människa och som kristen, förklarar ärkebiskop Antje Jackeléns kaplan Joel Ingmarsson.

I brevet, adresserat till Lina, citeras bland annat Galaterbrevet: “Är ni döpa in i Kristus har ni också iklätt er Kristus. Nu är ingen längre jude eller grek, slav eller fru, man eller kvinna.” Bakom brevet står Antje Jackelén i samråd med prinsparet.

 

Presenteras av Vera&John

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL