Carl Philips och Sofias första framträdande

prins carl philip prinsessan sofia

Carl Philip och Sofia har varit hemlighetsfulla de senaste veckorna. De gör sitt första kungliga uppdrag, för våren, i slutet av januari. Detta efter en paus från offentligheten, som varade i över en månad.
Har du koll på snackisarna från vecka 4?
Slå på ljud

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har hållit en låg profil de senaste månaderna. Efter kungens beslut att krympa kungafamiljen på titlar märks en tydlig förändring i den kungliga representationen. Nästan allt kungligt strålkastarljus riktas mot Victoria och Daniel medan prinsparets arbete, med bland annat den egna stiftelsen och Project Playground, sker mer i det dolda.

 

Carl Philips och Sofias långa frånvaro

Faktum är att Carl Philip och Sofia inte har arbetat tillsammans, i den officiella kalendern, sedan slutet av december. Den 21 december närvarade prinsparet vid konserten “Jul i Vasastan” i Gustav Vasa Kyrka och efter det delade de med sig av en julhälsning – men annars har det varit tyst från Carl Philip och Sofia.

Nu har hovet dock uppdaterat sin kalender men nya uppdrag och där står att läsa att prinsparet kommer att göra Daniel sällskap på Idrottsgalan, den 27 januari. Det blir deras första uppdrag för året och många ser fram emot att få se dem igen. För oavsett om deras barn, Alexander och Gabriel, kallas kungliga högheter eller ej så är den lilla familjen ute på Villa Solbacken omåttligt populär. Svenskarna vill helt enkelt se mer av Carl Philip och Sofia.

Vi har sökt hovets informationschef Margareta Thorgren för att fråga vad prinsparet har gjort den här månaden. Men inte fått något svar.

Foto: TT