Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Carl Philips och Sofias gemensamma beslut – påverkar hela familjen

04 jul, 2024, 09:00 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har flera smultronställen de gärna besöker med barnen.
Annons
Prinsessan Sofias känslosamma tal från Älvdalen: ”En plats för framtidstro”Brand logo
Prinsessan Sofias känslosamma tal från Älvdalen: ”En plats för framtidstro”

Vi alla minns hur det begav sig. Året var 2009, platsen nattklubben Pepe’s Bodega i Båstad. Prins Carl Philip blev genast tagen av prinsessan Sofias skönhet och det dröjde inte länge innan de inledde en relation.

Sedan dess har den skånska pärlan varit en favorit hos prinsparet. De har flera gånger varit där med barnen prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian och njutit av södra Sveriges sommar.

Förra sommaren var familjen på plats i Båstad. I sällskap med ett gäng vänner såg de bland annat Diggiloo-turnén, med artister som Jessica Andersson och Andreas Lundstedt.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia i Båstad
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia var i Båstad förra sommaren för att titta Diggiloo.Peo Möller/TT

Sofias och Carl Philips beslut

Men Båstad är långt ifrån det enda smultronstället som Sofia och Carl Philip håller kärt. I mars förra året kom den glädjande nyheten att prinsfamiljen blivit med fäbod – ett nytt smultronställe beläget i det Älvdalen som Sofia växt upp i och kommit att älska.

Annons

Stugan är rödmålad med klassiska vita knutar. På taket finns solpanel och till fastigheten hör också flera uthus, bland annat en vedbod och ett vindskydd som kan användas som matplats.

– Det är en fäbod som inte ligger långt från den plats där prinsessan Sofias föräldrar bor, och den har en historia som prinsparet tycker är fin och viktig att bevara, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Sommaren i Älvdalen

Fäboden är en perfekt plats att tillbringa sommaren på. Andra årstider blir det svårare, då den är alldeles för spartansk för att stå emot den svåraste typen av kyla.

När de köpte stugan hade den heller inget indraget kommunalt vatten, och ingen el – två viktiga saker ifall man ska bo i ett hus under vintern.

Därför ser de självklart till att ta med sig barnen till fäboden i Älvdalen i sommar. Det blir perfekt för barnen och de kommer dessutom väldigt nära sina älskade morföräldrar, Marie och Erik Hellqvist!

Foto: TT/Instagram

Annons