Carl Philips och Sofias hemliga gömställe – se unika bilden!

carl philips och sofias hemliga gömställe

För fem år sedan frågade Carl Philip Sofia om hon ville bli hans hustru. Ett kungligt frieri som skedde på en väldigt speciell plats.
Slå på ljud

I dag firar prinsparet på Villa Solbacken fem år som gifta. För fem år sedan svarade Sofia ja till sin drömprins och blev prinsessa av Sverige. Men hur gick det egentligen till när Carl Philip friade?

När de nyförlovade gick ut på Logården, för att möta alla journalister och fotografer, berättade de att frieriet skedde på Ökenäs, Carl Philips och Sofias älskade landställe i Trosa.

carl philip sofia förlovning 2014

När Carl Philip och Sofia avslöjade sin förlovning, år 2014, kom de direkt ifrån det hemliga gömstället, eller “kärleksnästet” som medierna kallade det.

Flyr till kärleksnästet när de vill vara ifred

Sofia märkte förstås att Carl Philip var lite nervös den här morgonen och när de sedan gick ner till vattnet, 50 meter från huset, förstod hon varför. Han ville gifta sig med henne! Och svaret blev förstås ett rungande: JA!

ökenäs

Prinsparets älskade landställe, i Trosa.

På Ökenäs kan Carl Philip och Sofia slappna av och vara sig själva och det är ingen slump att prinsen valde att fria just där. Paret har själva beskrivit stället som sitt “andningshål”.

– Ökenäs är vårt landställe som vi värdesätter enormt mycket. Där klipper vi gräset, spikar upp saker, går långpromenader och gosar med vår hund Siri, har Carl Philip och Sofia sagt själva.

Så gick det till när prins Carl Philip ärvde Ökenäs

Carl Philip ärvde Ökenäs av gymnasieläraren Bertil Jonsén. De träffades när Bertil arbetade som frivillig under upprustningen av kung Carl Gustafs torpedbåt T46. Bertil uppskattade prinsens arbete ombord och hans intresse för jakt, skog och fartyg och bestämde sig för att testamentera hela sin förmögenhet till honom. Och i den ingick Ökenäs.

Foto: TT