Carl Philips och Sofias hemliga Instagram – för prins Alexander

Det är inte bara de vuxna familjemedlemmarna som har privata konton på Instagram, prinsessan Sofia och prins Carl Philip har dedikerat ett konto helt åt sonen Alexander. Vi berättar mer om kontot!

Kungafamiljen har sedan några år tillbaka varit väldigt flitiga på både Instagram och Facebook. De uppdaterar ofta sina sociala kanaler för att nå ut med vad de gör om dagarna och vi får ta del av både kungliga uppdrag och vardagshälsningar.

Kungahuset är populära på Instagram

Kungahusets Instagram har flest följare av alla i den svenska kungafamiljen och de är snart uppe i 400 000 personer. Kontot fokuserar mestadels på kungen, drottningen, kronprinsessan Victoria och prins Daniel samt prinsessan Estelle och prins Oscar. Prinsessan Madeleine ligger inte långt efter med sina 235 000 följare, och prinsparets gemensamma konto har strax över 214 000 följare.

Prins Daniel, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, kung Carl Gustaf, prinsessan Estelle, prins Oscar

Kungahusets Instagram har närmare 400 000 följare och fokuserar främst på kungaparet och kronprinsessfamiljen.

Men utöver familjens officiella konton, har de flesta också privata konton som endast de närmaste får följa. Till exempel har prinsessan Sofia två konton, ett superprivat med en handfull följare och en något mindre privat med några hundra. Men något som kanske är lite förvånande är att lilla prins Alexander redan har Instagram! Eller, ja, det är prinsparet som håller i kontot såklart. Men det är helt tillägnat den äldste sonen!

Prins Alexander har 11 följare på Instagram

Med ett fåtal följare, gissningsvis familjemedlemmar och någon nära vän, har prinsparet delat med sig av 11 privata bilder av Alexander. Profilbilden till kontot är en gullig bild på Alexander, men vet man inte att det är han går det inte gissa sig till. Med respekt för både prinsparet och prins Alexander avslöjar vi självklart inte namnet på kontot, men det är roligt att se hur aktiva de är på Instagram i det dolda!

När prinsessan Madeleine med familj bor i en annan världsdel, och prinsessan Sofias föräldrar bor ett par timmar bort, är det såklart roligt att kunna dela med sig av vardagen med dem via bilder.

Foto: TT