Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philips och Sofias överraskning på kungens födelsedag!

30 apr, 2020, 10:30 
Kung Carl Gustaf firar sin födelsedag.Då hade prins Carl Philip och prinsessan Sofia planerat något extra.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 18?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 18?

Kung Carl Gustaf fyller 74 – stort grattis till vår förträfflige regent!

Vanligtvis brukar kungen bli grattad av hela sin familj på en födelsedagslunch inne på Slottet. Men i dag blir det ingen lunch – det har coronaviruset satt stopp för.

Men kungabarnen kommer såklart att hitta andra sätt att gratulera sin pappa. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har på sin kant skickat en bedårande hälsning via Instagram.

Kungens födelsedag 2020: Överraskning från Carl Philip och Sofia

Carl Philip har lagt upp en supergullig bild där han, som liten pojke, sitter jämte sin pappa. Man kan tänka sig att fadershjärtat bultar lite extra hårt för kungen när han ser den där bilden!

Så firar kungen sin födelsedag

I år blir det ett uppdelat firande för monarken. Kungen och drottning Silvia är kvar på Stenhammar slott, samtidigt som festligheter ska äga rum på Slottet i Stockholm.

Annons

– Det planeras för en mindre ceremoni på Kungliga slottet, och det är en ceremoni som Högvakten ansvarar för. Dock utan kungen själv. Han och drottningen kommer att vara kvar på Stenhammar, har hovets informationschef Margareta Thorgren berättat tidigare.

Men kungen kommer inte att vara fullständigt frånvarande från sitt eget födelsedagsfirande. Enligt vad Svensk Dam erfar kommer den nyblivne 74-åringen att medverka via videolänk.

Och kanske får vi se ännu mer av Carl Philip. Försvarsmakten brukar spela en nyckelroll i uppvaktandet av kungen – och Carl Philip är som bekant major.

Annons