Carl Philips okända konflikt med kungaparet – stjärnkocken avslöjar

20 maj, 2022, 09:05 
AvSimon Holm Stålhand
Stjärnkocken Fredrik Eriksson avslöjar konflikten inför bröllopet.

Carl Philip vek inte en tum i konflikten med kungaparet inför bröllopet.

Annons

Prins Carl Philip och Sofia träffades i Båstad 2009 och i januari 2010 blev förhållandet offentligt. Under 2011 flyttade de ihop i en lägenhet på Sjötullsbacken.

Paret förlovade sig 27 juni 2014 och Carl Philip gifte sig med sin Sofia den 13 juni 2015. Den vackra vigseln genomfördes i Slottskyrkan i Stockholm och direktsändes av SVT.

Den lyxiga bröllopsmiddagen lagades av stjärnkocken Fredrik Eriksson, som jobbar på prestigefulla Långbro Värdshus sedan 2005. Fredrik Eriksson utsågs till årets kock 1987 och han är numera ordförande i föreningen Årets kock.

Stjärnkocken Fredrik Eriksson
Fredrik Eriksson, stjärnkocken som var ansvarig för bröllopsmiddagen.

Inte nog med det. Fredrik medverkar även i tv, framför allt i Nyhetsmorgon sedan 1992. Ja, Fredrik Eriksson räknas som en av Sveriges bästa kockar.

Annons

Avslöjar konflikten inför Carl Philips bröllop

Han har givetvis lagat tusentals middagar men det finns en som sticker ut lite extra. I en intervju med Svenska dagbladet får Fredrik Eriksson frågan vilken som var hans mest minnesvärda middag – och det är då han avslöjar konflikten mellan Carl Philip och kungen Carl Gustaf och drottning Silvia.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på galamiddag under finska statsbesöket 2022
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip anländer till tisdagens galamiddag på Stockholms slott för det finska presidentparet som är på ett två dagar långt statsbesök.

– Prins Philip och prinsessan Sofias bröllop. Jag har varit med på alla kungabarnens bröllop, men här var jag ansvarig för maten. Det var vit sparris, havskräfta, gös samt persiko och hallontartlett. Prinsparet ville ha sparrisen crunchy och kungaparet ville ha den på tyskt vis. Prinsen vann, säger Fredrik Eriksson till Svenska dagbladet.

Vit sparris på tyskt vis ska serveras lite speciellt. Det ska hällas på lite smält smör och arrangeras med kallrökt skinka ovanpå. Men det blev alltså inte så – Carl Philip och Sofia bestämde och visst var det rätt beslut?!

Annons