Carl Philips om sin skoltid: “Oerhört tacksam”

Carl Philips om sin skoltid:
Berättade med egna ord.
Annons

Under tisdagen deltog Carl Philip i en hearing om dyslexi vid Specialpedagogiska skolmyndigheten i Stockholm. Prinsen är som bekant Dyslexiförbundets beskyddare och för två år sedan berättade han om sina egna läs- och skrivsvårigheter.

– Det tog många år för mig att komma hit men jag är glad att jag tog modet till mig och öppnade upp om min dyslexi. Jag har bestämt mig för att använda min roll och fördjupa mig i och sätta samtalet om dyslexi på agendan, sa han då.

Annons

Och han är fortfarande lika engagerad i ämnet. Vid tisdagens hearing höll Carl Philip återigen ett personligt tal om sin dyslexi och han var noga med att påpeka hur tacksam han är för din hjälp han fick under skoltiden.

Skolbarn frän Hallbo skola, som ligger bredvid Specialpedagogiska skolmyndigheten, hade fått nys om prinsens besök och gick förstås ut för att vinka.

– Jag hade själv lyckan att få ett bra stöd under mina studier. Både på gymnasiet och på universitetet. Det är jag oerhört tacksam för. Jag är också tacksam för att leva i en tid där vi vet vad dyslexi är. Där det finns forskning, kunskap och förståelse. Många före mig har inte haft samma tur. För bara några decennier sedan ansågs barn och ungdomar med dyslexi som dumma och lata. I dag finns det fantastiska hjälpmedel för dyslektiker. Den tekniska utvecklingen har kommit långt.

Foto: Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Carl Philips om sin skoltid: “Oerhört tacksam””

 1. Obs skriver: 25 maj, 2017

  Bra att prins Carl Philip sätter fokus på detta område. Eftersom han själv är drabbad vet han definitivt vad han pratar om. Däremot tycker jag inte att han ska ge sig in i frågor som handlar om mobbing, där finns det andra personer som är mer lämpade att berätta om sina skräckupplevelser.


 2. mini skriver: 26 maj, 2017

  Bra Prinsen!!!
  Det är viktiga områden han ägnar sig åt!

  Att han och prinsessan Sofia även har mobbing på sin agenda är även det viktigt, båda har och är utsatta för mobbing/näthat. Även här på Svensk Dam.

  Vi har ett engagerat prinspar, precis som kronprinsessparet ägnar sig åt sina områden.
  Dessa 2 par kan förhoppningsvis göra skillnad i det som sker i dagens samhälle.


  1. Marguerithe skriver: 26 maj, 2017

   mini, instämmer i allt du säger här.


  2. josefin skriver: 26 maj, 2017

   Det ar inte nathat eller mobbing att tycka annorlunda. Alla kan inte sta i koren och andäktigt vörda varje ord som kommer fr deras lappar, kungliga som de ar. Tycka annorlunda ar inte detsamma som mobbing, faktiskt.
   Comey, ex-FBI, svor inte “loyalty” till P trump men svor att “always be honest”. Vill man ha ja-sagare, eller sanningssagare?


  3. Kerstin Bergström skriver: 28 maj, 2017

   svar t.mini 26maj2017 kl.10:36 BRA.100%.TUMMEN UPP.


 3. Christina Kari Helsinki skriver: 26 maj, 2017

  Eftersom varje bild som publiceras av CPs storasyster hyllas pga av utseendet, tycker jag att det är rätt att skriva, vilken stilig prins er Carl Philip är, mycket stiligare än sina svågrar. Ser dessutom sympatisk ut.


 4. IngridR skriver: 26 maj, 2017

  Josefin 14:24
  Så sant!


 5. Stefan skriver: 26 maj, 2017

  Josefin!
  Mycket bra skrivet! Nej det är inte näthat att ifrågasätta vare sig kungen eller Trump! Det är bara ett sundhetstecken i en demokrati att olika åsikter möts och därigenom stöts och blöts!
  Trevlig helg!


  1. josefin skriver: 26 maj, 2017

   detsamma Stefan


  2. Mona skriver: 26 maj, 2017

   Att ha åsikter är en sak, men när åsikter blir personangrepp.
   Skvaller och falska påståenden hör inte hemma i en seriös debatt.


 6. Sara skriver: 28 maj, 2017

  Jag undrar om de flesta andra dyslektiker har lika positiva berättelser om sin skoltid. Eller är det här bara ett sätt att berätta att dyslexin i hans fall nu är närmast övervunnen.


Annons

Laddar