Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Carl Philips ord om Gabriel – därför är de så nära

Carl Philips ord om Gabriel – därför är de så nära

Prins Carl Philip delar sitt stora intresse för motorsport med sin egna pappa, nu tar hans söner efter honom.
Carl Philip och Sofia om sönerna
Slå på ljud

Prins Carl Philip har alltid haft ett stort intresse för bilsport och i år har han gjort en hel säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Han slutade på en hederlig åttondeplats av 26 tävlande, vilket stod klart efter helgens omgång på Ring Knutstorp i Skåne som också var säsongens sista.

I år har det på grund av rådande situation inte varit samma folkfest som det brukar varje gång en motorhelg dragit igång, men helgen innan kunde iallafall Sofia ta med sig småprinsarna och heja på pappa när han tävlade i Mantorp.

I en intervju med Viaplay berättar prins Carl Philip att han fått sitt intresse av att hans förebilder också varit motorsportentusiat

Sofia, Alexander och Gabriel hejar på Carl Philip under tävlingarna på Gelleråsen förra året.

Tommy Pedersen/TT

– Både pappa och prins Bertil har tävlat, även min andra gudförälder pris Leopold av Bayern. Pappa tycker det är jättekul att köra, så jag har väl fått lite av dem, säger Carl Philip med ett brett leende i Viaplay.

Inspirerar Gabriel och Alexander

Om det har förts över till hans egna söner än återstår att se, men en sak som är säkert är att Alexander och Gabriel älskar att vara med och heja på pappa när han är på tävling.

– Det är alltid kul att ha dem med. Barnen är med på noterna, sa prinsen till TT i samband med tävlingen, rapporterar SvD.