Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philips skräckdygn med ex-flickvännen – jagades av tre okända män: ”Hotade”

10 feb, 2023, 10:30 

Vakten berättar om kaosscenerna i centrala Stockholm

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Innan prinsessan Sofia var prins Carl Philip tillsammans med Emma Pernald. De träffades under en segelsemester på Västkusten 1999 och var var ett par i tio år innan det tog slut.

7 saker du inte visste om Emma Pernald!Brand logo
7 saker du inte visste om Emma Pernald!

Under långa perioder bodde de tillsammans i Carl Philip lägenhet på Slottsbacken i Gamla stan. Som oftast levde de ett relativt stillsamt liv och de försökte hålla relationen dold så gott de kunde.

Men en sommarnatt i augusti 2002 förändrades allt. Efter att ha haft en lugn hemmakväll, bestämde sig paret för att gå på bio på Kungsgatan. Tre okända män noterade genast prinsen och hans sällskap.

Annons
Prins Carl Philip och Emma Pernald
Prins Carl Philip och Emma Pernald var ett par i tio år.

Vittne: ”Han var riktigt rädd”

Männen började skrika hånfulla kommentarer och trakasserade dem. Efter filmen försökte Carl Philip och Emma snabbt ta sig från biografen, men enligt ett vittne fortsatte männen att förfölja dem.

Situationen eskalerade och blev alltmer hotfull. Carl Philip och Emma kände sig hotade och sökte en tillflyktsort. Till slut hittade de skydd på innekrogen Laroy.

– Han var riktigt rädd och kände sig hotad, sa ett ögonvittne till Aftonbladet.

Annons

Hovets svar: ”Inte hört något”

De okända männen gav upp jakten. Carl Philip och Emma fick sen eskort av en vakt hem till lägenheten. Hovets dåvarande informationschef Elisabeth Tarras-Wahlberg hade då inte hört talas om händelsen.

– Jag har inte hört något om det här. Men jag tycker det är sorgligt att ungdomar inte kan få vara i fred när de är ute på Stockholms gator.

Prins Carl Philip och Emma Pernald sökte skydd på innekrogen Laroy
Prins Carl Philip och Emma Pernald sökte skydd på innekrogen Laroy.

Så lever Emma Pernald i dag

I dag lever prins Carl Philip ett stillsamt liv på Villa Solbacken, tillsammans med prinsessan Sofia och barnen.

Emma Pernald är i sin tur bosatt i en villa på Lidingö. Där bor hon tillsammans med Tomas Jonson, vd på företaget Insplanet, och deras två barn. Själv jobbar hon som marknadschef för storbanken Nordea.

Foto: TT

Annons