Carl Philips stora kärlek innan Sofia – mystiken kring sonens namn

04 sep, 2022, 14:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Prinsens ex-flickvän valde ett mins sagt välbekant namn till sin son.

Annons
Sofia & Carl Philip: så kära man bara kan bli!
Sofia & Carl Philip: så kära man bara kan bli!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia smusslade med sin förälskelse i månader innan de visade upp sig som ett par för allmänheten 2010.

Många hade då ett å annat att säga om att Sofia skulle bli en del av kungafamiljen på grund av hennes otypiska bakgrund. Men stormen la sig och i dag är det i stället många som ser upp till prinsparets kärlek.

Men Sofia har inte alltid varit kvinnan i Carl Philips liv. En gång i tiden var det nämligen skånska adelstjejen Wiveka Thott, som också var den första som lyckades fånga prinsens hjärta.

Recept.se Nyhetsbrev

Prins Carl Philips första kärlek Wiveka Thott

Wiveka och Carl Philip var skolkamrater på internatskolan Lundsberg där de fann varandra i slutet på 90-talet. Han var då 18 och hon 16.

Annons

– Jag har bara fina minnen från min tid tillsammans med Carl Philip. Han var ju trots allt min första kärlek och den glömmer man inte i första taget, har Wiveka tidigare sagt till Expressen.

Prinsen och Wiveka hade två fina år ihop innan förhållandet tog slut.

Prins Carl Philip och Wiveka Thott på Lundsberg 1999.

Sonens namn efter romansen med prinsen

I dag bor Wiveka i Skåne med sin make Johan Lindström, som hon har två söner med. Den yngre heter Gustav, och den äldre, hör och häpna, heter Filip!

Ja, det är ju inte exakt samma namn som prinsens – men tämligen likt. Frågan är om det har någon koppling till Carl Philip över huvud taget? Troligtvis inte. Men tanken att hennes son bär ungefär samma namn som hennes ex-pojkvän lär ju ha slagit henne.

Foto: TT

Annons