Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philips tystnad får folk att undra – inte synts till på 25 dagar

30 jun, 2023, 18:00 

Prins Carl Philip syns inte vid prinsessan Sofias sida – inte synts till på 25 dagar.

Annons

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia syns ofta i offentligheten på kungliga uppdrag. Inte minst när det kommer till att avhandla viktiga frågor som barns och ungas trygghet på nätet.

Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!Brand logo
Sofias urgulliga kärleksgest till Carl Philip – allt fångas på film!

När de gifte sig 2015 var det tydligt att de hade samma driv och engagemang. I bröllopsgåva fick de en stiftelse uppkallad efter sig, vars syfte är att skapa en tryggare nätvardag för barn och unga.

Den senaste tiden har Sofia medverkat i Lilla Aktuellt och besökt Skolinspektionen för att lyfta de viktiga frågorna. Däremot har Carl Philip inte synts till på någon av dessa.

Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia har synts till en hel del i offentligheten senaste tiden. Förutom att medverka i Lilla Aktuellt och besöka Skolinspektionen, medverkade hon på Funkisfestivalen den 19 juni.

Då dök Carl Philip upp senast

Faktum är att det gått flera dagar sedan Carl Philip syntes i offentligheten. Vi får backa bandet hela vägen till 6 juni, på självaste nationaldagen, för att få en glimt av prinsen.

Annons

På sina sociala medier delade då prinsparet med sig av ett klipp på Carl Philip, där han i klippet stod och hissade den svenska flaggan till tonerna av Zlatan Ibrahimovics version av ”Du gamla, du fria”.

Senare under dagen medverkade han och stora delar av kungafamiljen på det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Skansen, men sedan dess finns det inte ett spår efter Carl Philip.

Prins Carl Philip hissar den svenska flaggan
Prins Carl Philip hissar den svenska flaggan i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni.

Carl Philip har inte synts till på 25 dagar

En förklaring skulle kunna vara att han har andra uppdrag som inte framkommer i den kungliga kalendern, en annan förklaring kan vara att han måste ta hand om barnen när Sofia är ute på uppdrag.

Annons

Nu har det gått 25 dagar sedan han syntes till, vilket är ovanligt lång tid. Samtidigt råder semestertider och det kan helt enkelt vara så att Carl Philip bestämt sig för att ta ledigt lite tidigare än Sofia.

När Carl Philip dyker upp nästa gång återstår att se, men räkna i alla fall med att han kommer att närvara på kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland den 14 juli. Den vill han garanterat inte missa!

Senaste bilden på prins Carl Philip
Här är senaste bilden på prins Carl Philip, när kungafamiljen samlats på trappan utanför Nordiska Muséet efter nationaldagsmottagningen.

Foto: TT

Annons