Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carola tillsagd av kungen – mitt framför ögonen på Silvia

18 maj, 2024, 15:00 
Carola Häggkvist blev tillsagd av kungen – berättar själv om händelsen.
Annons

Ifjol firade Carola Häggkvist 40 år som artist. Som så många gånger förr tog hon sig ut på vägarna, besökte den ena staden efter den andra, underhöll det svenska folket med delar av sin gedigna låtskatt och uppmärksammade den stora milstolpen.

Allt om Carola Häggkvist!Brand logo
Allt om Carola Häggkvist!

Ja, under åren har Carola bjudit på storartade shower och uppträtt för högt uppsatta personer. Inte minst har vår kungafamilj fått bevittna den begåvade sångfågeln flera gånger och klappat i takt till de trallvänliga låtarna.

Förra året tilldelades hon belöningsmedaljen i guld av åttonde storleken av regeringen, med motiveringen "för mångåriga och framgångsrika insatser som artist”.

Kungen och Carola
Carola Häggkvist får medalj av kungen 2007.Patrik Österberg/TT

Carola om mötet med kungen

Men de som kan sin Carola, och följt med under åren, vet att hon redan fått en medalj av kungen. Året var 2007 och kungen stod själv och räckte över medaljen i den åttonde storleken, skakade hand med artisten och berömde Carola för hennes insatser.

Annons

För den erfarna sångerskan Carola var det ett speciellt ögonblick. På minglet efter ceremonin fick hon en pratstund med kungen och drottning Silvia – ett minne hon bär med sig resten av livet.

– Han hade en personlig hälsning till mig, men det vill jag behålla för mig själv. Jag pratade med drottningen också. Det var väldigt trevligt, sa hon då till Expressen.

Carola tillsagd av kungen

Men det hände också en annan grej som Carola lagt till i minnesbanken. När hon befann sig på slottet insåg hon hur fint allt var runt omkring och ställde sig frågande till varför hon inte reflekterat mer över det här.

Därför tog hon tillfället i akt att få ut det mesta av situationen och verkligen ta till vara på stunden, vilket slutade med att kungen med försiktig röst bad henne att sluta.

– Jag neg jättemycket för kungen, så att han till och med sa att "du kan ställa dig upp!” berättar Carola i Nyhetsmorgon.

Foto: TT/Instagram

Annons