Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Caroline – den ensamma prinsessan

07 okt, 2014, 09:08 
Annons
caroline-ste

Ingenting kvar att kämpa för? Prinsessan Caroline har förlorat både i kärlek och i spelet om Monacos tron.

Männen har alltid flockats kring vackra prinsessan Caroline av Hannover. Men skönheten blev bedragen, förödmjukad och lämnad med en oerhörd sorg. I dag lever hon ensam. Även furstendömet Monaco har glidit henne ur händerna.

Caroline-12

Det talas om en ganska bitter fejd i furstefamiljen uppe på fursteklippan över Monte Carlo. Prinsessan Caroline har verkat som Monacos första dam sedan moderns död 1982.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
ste_alexandra,-caroline-charlene

I och med att furst Albert gifte sig och tillsammans med Charlene ska få en arvinge till tronen försvinner sista hoppet för Caroline, som gärna hade sett någon av hennes egna söner på tronen.

Andrea,-charlotte,-pierre

Monacos furstefamilj har ett skamfilat rykte och turerna kring prins Rainier III:s och Grace Kellys relation har speglats i ett flertal böcker och reportage världen över. Parets tre barn fick ingen lycklig barndom.

Annons
Caroline-32

Hon är född i Monaco. Prinsessan Caroline anses vara den mest stabila av Grimaldi-barnen (inklusive brodern Albert och lillasyster Stephanie). Trots det har hon skapat rubriker med sina olika romantiska relationer.

Albert-

Det började tidigt. Caroline skakade om hela Rivieran när hon gifte hon sig med affärsmannen Philippe Junot 1978.

Annons
Carro

Han var en omtalat player och det ryktades att han även haft en affär med Grace Kelly, Caroline mor.

Caroline-21

Äktenskapet varade bara 28 månader. 1980 annulerades äktenskapet och två år efter mammans död gifte Caroline om sig med den italienske affärsmannen Stefano Casiraghi 1983.

Annons
Caroline

Men eftersom hennes första äktenskap inte upphävdes av Vatikanen förrän 1992, ansågs inte Carolines tre barn med Casiraghi (sönerna Andrea och Pierre och dottern Charlotte), inte “legitima” i det romersk-katolska Monaco, och var “diskvalificeras” från Monacos kungliga arv.

Caroline-barn

Stefano Casiraghi omkom tragiskt i en båtolycka. Carolines familjelycke byttes i ett slag mot en hjärtesorg. Plötsligt var hon änka med tre faderlösa barn.

Annons
Caroline-326

Prinsessan Caroline hade en romans med Roberto Ingmar Rossellini, son till svenska skådespelerskan Ingrid Bergman och den italienske regissören Roberto Rossellini.

Caroline-32

Här ser vi Caroline och Roberto i Fjällbacka 1983 vid invigningen av en staty föreställande Ingrid Bergman.

Annons
Bjorn-borg

Det ryktades också om en romans med Björn Borg, som flyttat till skatteparadiset Monaco.

caroline-ernst-august-ibl

Men det var en äkta prins som fick Caroline att säga ja igen och bli fru. Som hustru till prinsen av Hannover höjdes Carolines rang och hon fick titeln prinsessa av Hannover.

Annons
Caroline-321
ernst

Ernst August av Hannover är släkt med de flesta kungahus i Europa. Lyckan var total när Caroline födde parets dotter prinsessan Alexandra.

Annons
Caroline-3

Glädjen försvann snabbt. Carolines prins var alkoholiserad och han skämde ut henne offentligt genom att bete sig skandalöst. Han var dessutom otrogen och efter julen 2009 såg man bilder på prinsessan Caroline ensam på skidresorten Crans-Montana. Ernst August var på “Freedom Beach” i Phuket i Thailand, där fotograferna tog bilder där prinsen kysste  unga Simone.

Prinsessan Caroline har inte hittat en ny man – hon lever ensam men har givetvis stöd av sina barn och barnbarn.

En sviken prinsessa tar i dag ensam hand om parets dotter Alexandra. Prinsessan Caroline blev tidigt moderslös, idag har alla hennes barn förlorat en far på ett eller annat sätt.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Stella Pictures

 

Annons