Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Caroline av Monaco försvarar Ernst August i rätten

14 jan, 2010, 16:21 
Agneta Nisbeth
Annons
Prinsessan Caroline lämnar domstolen efter att ha lämnat sitt vittnesmål.
Prinsessan Caroline lämnar domstolen efter att ha lämnat sitt vittnesmål.

Prinsessan Caroline av Monaco vittnar nu i rättegången där maken Ernst August åter står anklagad för misshandelsincidenten 2002. Han dömdes 2004 till skadestånd men vill nu att det ska minskas.

Caroline av Monacos make Ernst August av Hanover dömdes till skadestånd 2004 för den “allvarliga personskada” han åsamkat en man 2002. Nu prövas hans fall ännu en gång.

“Symboliskt” slag

Prinsessan Caroline berättade på onsdagen för rätten bakom lyckta dörrar om hur hennes make 2002 blivit arg på Josef Brunlehner och slagit till honom två gånger med öppen handflata. Detta efter att Ernst August blivit irriterad på oväsen som kom från ett disco.

– Det var inget kraftigt slag, mer ett symboliskt, sade Caroline.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Bär inte ens sin vigselsring”

Ernst August förnekar inte händelsen men vill ha en förmildrad dom med minskade böter.

I den förra rättegången kom domstolen till slutsatsen att Ernst August upprepade gånger slagit Brunlehner med en metallring som han bar på sitt finger. Men Caroline hävdar nu att hennes make inte bär några ringar alls – inte ens sin vigselring.

Frågan är om det inte finns andra anledningar till varför han inte bär sin vigselring längre – han och Caroline har ju inte synts tillsammans på mycket, mycket länge och de ihärdiga skilsmässoryktena fortsätter att florera.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: All Over Press

Annons