Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Caroline i sorg – vännen Karl Lagerfeld död

19 feb, 2019, 14:05 
Margareta
En ikon har gått ur tiden. Modeskaparen Karl Lagerfeld har gått bort och prinsessan Caroline har förlorat en av sina närmsta vänner.
Annons

Prinsessan Caroline sörjer nu sin nära vän Karl Lagerfeld. En vän som hon haft under många decennier. Han har funnits med under alla hennes svåra stunder i vuxenlivet, från att hon förlorade sin make till kampen för att lyckas uppfostra sina barn.

Caroline med maken Stefano Casiraghi och designern Karl Lagerfeld år 1985.
Caroline med maken Stefano Casiraghi och designern Karl Lagerfeld år 1985.

Karl Lagerfeld var för de flesta andra modeskaparen som alla respekterade. Men i den Monegaskiska kungafamiljen var han mer än bara en känd ikon.

Han var en nära vän.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

En stöttepelare.

Han har till och med kallats den fadersfigur som Carolines barn aldrig fick. Uncle Karl.

Han har alltid räknats som en i familjen, och alltid när Monacos furstefamilj samlas på en bild har han stått där, med sin ikoniska vita hästsvans, höga vita krage och mörka glasögon. Han har alltid varit självskriven vid deras evenemang, från de privata middagarna till bröllopet mellan furstinnan Charlene och furst Albert. Och även om vi så sällan såg honom skratta offentligt kunde han aldrig hålla sig när han umgicks med Carolines dotter prinsessan Charlotte.

En sällsynt syn! Prinsessan Charlotte fick alltid Karl Lagerfeld att skratta!
En sällsynt syn! Prinsessan Charlotte fick alltid Karl Lagerfeld att skratta!

Något många inte vet om denna modeguru är att han hade en svensk pappa, även om han aldrig besökte Stockholm.

Annons

– Men jag måste säga att jag älskar svensk kultur. Den författare jag känner till bäst är Selma Lagerlöf. And I love, love, love Carl Larsson. Jag tilltalas av idén om drottning Kristinas hov, innan hon lämnade Sverige, när hon bjöd in den franske filosofen Descartes. Jag älskar till och med den kitschiga filmen om henne med Greta Garbo i huvudrollen. Jag är också fascinerad av Axel von Fersen. Marie-Antoinettes förmodade älskare, som fick ett så snöpligt slut, har han tidigare sagt till tidningen Elle.

Lagerfeld sörjs av en hel värld

Nu sörjer en hel modevärld, men främst de som stod honom allra närmast. Och vi tänker på prinsessan Caroline som än en gång förlorat någon hon håller kär.

Foto TT

Läs mer

Annons