Champagne, vackra hästar och kunglig kärlek på Gucci Grand Prix

Charlotte-topp

Och nu till hästhopptävlingarna ”Gucci Grand Prix” i Villepinte, strax utanför Paris!

Champagne och vitt vin på hedersläktaren, femstjärniga hopphästar på hinderbanan. Och så gräddan av ryttare i sadlarna. Och fullsatt till sista publikplats. En given succé!

Mångmiljardärskan Athina Onassis var självklart på plats med sin man, den brasilianske proffsryttaren Alvaro Miranda, plus sex toppstammade hästar. Både Athina och Alvaro tävlade i ”Gucci Grand Prix”, men blev tyvärr utan pris. ( Sen har Athina egen tävling också som hon givetvis ville kolla in, ”Prix Athina Onassis Horse Show”, som vanns av italienaren Gianni Govoni på ” Love Affair”. Även Alvaro ställde upp i hustruns tävling, och kom på 12:e plats med ”Ad Untouchable”).

”Gucci Grand Prix” löper över fyra dagar och omfattar ett flertal tävlingar.
Charlotte Casiraghi var också här, lika söt som vanligt, och i sällskap av pojkvännen Alex Dellal. Allas blickar drogs förstås till hennes vassklackade ”platå-heels” i pärlgrå mocka som de figursydda ridbyxorna i kittvitt, den azurblå blusen och den cognacs-färgade skinnjackan matchades med.

Nyfikna på resultaten? Athinas ritt på favorithästen ”Welcome Du Petit Vivier”, renderade en 11:e plats, sen blev det en 15:a plats med fine ”Ad Uceline”. Charlottes försök att nå prisläge med sin fartfyllde favorit ”Gi Joe”, slutade med en 12:e plats.

Varma applåder mötte svenske Rolf-Göran Bengtssons målgång med suveräne ”Ninja La Silla”, de kom tvåa.

– Smidig som en katt! som Athina så imponerat sa om Rolf-Görans fantastiske valack som ägs av stenrike mexikanen Alfonso Romo som gjort sina pengar på banking och bioteknologi. Vi håller med, ”Ninja La Silla” är makalös!

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures

[smooth=id: 185; width:430; height:800; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]