Charlene återvände till Sydafrika – saknar familjen

furstinnan charlene

Furstinnan Charlene har varit på besök i Sydafrika igen, både för att dela ut ett pris men också för att träffa sin älskade familj.

När den stora hästtävlingen The Royal Race i Turffontein i Sydafrika gick av stapeln häromveckan så fanns furstinnan Charlene på plats. Hon skulle givetvis arbeta, för det var hon som var det “kungliga” i The Royal Race och agerade prisutdelare.

charlene

Hon fick också chansen att träffa sin familj under resan, då sin mamma och svägerska samt brorsdotter. Säkert helt underbart kul för Charlene att åter se sina nära och kära som annars befinner sig långt bort från det furstliga livet i Monaco.

Charlene samlade in pengar

Naturligtvis var hela racet också en välgörenhetstillställning och furstinnan samlade in pengar till sin egen stiftelse men skolorna Gugulethu Primary School och Lesabe Primary School fick också ett fint stöd.

charlene

Efter att furstinnan delat ut priserna bjöds hon och resten av de speciellt inbjudna gästerna på en fin lunch.

En lokal tidning intervjuade flera av besökarna och frågade dem hur det var att träffa furstinnan, och alla sa att hon både var naturlig och trevlig på alla sätt.

– Hon var så ödmjuk och rolig att prata med, sa en kvinna.

charlene

Under sitt besök på hästtävlingen på Turffontein Racecourse höll furstinnan också ett litet tal där hon talade om hur mycket hon uppskattade att vara där:

–Afrika och speciellt Sydafrika kommer alltid att vara mitt hem. Så självklart vill jag nu ge något tillbaka, ett sätt är att lära barn från mindre priviligierade samhällen, då allt från hur man tar hand om miljön till kunskaper om hur man överlever i vatten.

charlene

Charlene berättade också att hennes pappa ofta tog med henne till hästkapplöpningar som barn och hur mycket hon uppskattade det.

– Min kärlek till djur startade tidigt. Idag har jag också lärt mig att vissa arter vilda djur är på väg att utrotas. Så nu gör jag allt för att hjälpa barn förstå allvaret och vill hjälpa till att bevara vår fauna.

Foto: Hovet i Monaco/Facebook

Läs även:

Alla var på plats under Rosornas bal – förutom Charlene

Coolast i Monaco! Se nya bilderna på Charlenes tvillingar

Monaco-tvillingarna på kungligt uppdrag