Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Charlene av Monacos beteende med barnen ifrågasatt – efter plötsliga krisen

24 feb, 2022, 13:00 
Furstinnan Charlene
Furstinnan Charlenes beteende med sina tvillingbarn har blivit omdiskuterat.
Annons
Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste vetaBrand logo
Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste veta

Furstinnan Charlene av Monaco och hur hon mår är en gåta som fortsätter fascinera. En långvarig sjukdom tvingade henne att stanna kvar i hemlandet Sydafrika i månader, och när hon väl kom hem till Monaco fick hon ögonblickligen skrivas in på sjukhus.

– Det stod klart att min hustru verkligen inte mådde bra, sa maken furst Albert i en intervju med magasinet People.

– Hon var helt utmattad, både fysiskt och känslomässigt. Det blev för mycket, hon kunde varken klara det officiella, livet i stort eller ens att vara med familjen.

Furstinnan Charlenes beteende med barnen diskuteras

Furstinnan Charlene
V

Den här krisen har såklart slagit hårt mot Charlenes och Alberts älskade tvillingar Jaques och Gabriella. De fick till exempel fira jul utan mamma, vilket är svårsmält för två sjuåringar.

Annons

Charlene är i vanliga fall en väldigt närvarande, mjuk mamma. Hennes föräldraskap har analyserats av familjeexperten Mairead Molloy för tidningen Daily Express.

– Charlene har en fin balans mellan känslighet och försiktig gränsdragning och hon lyssnar noga. Hennes föräldrastil skulle kunna beskrivas som tillåtande.

– Reglerna är inte överdrivet strikta och barnen får ofta fatta sina egna beslut, utan att föräldrarna lägger sig i för mycket.

Den här typen av föräldraskap kommer med egna utmaningar. Som Mairead uttrycker det:

– Det är viktigt att Charlene är väldigt diskret med sin uppfostran, men hon måste också se till att hennes barn beteende stämmer överens med allmänhetens bild av ett "duktigt barn". De måste vara artiga, rena, ordningssamma och sociala, säger Mairead.

– Det är väldigt annorlunda att uppfostra ett barn utanför rampljuset jämfört med att göra samma sak med allmänhetens blick på dig.

Annons