Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Charlene berättar: "Så är tvillingarnas liv på slottet"

12 jan, 2019, 08:00 
Agneta Nisbeth
Nu berättar furstinnan Charlene själv om hur hon, prins Jacques och prinsessan Gabriella har det på slottet i Monaco. Visst lever de i lyx men har också samma problem som många andra småbarnsföräldrar.
Annons

För några veckor sedan firade furst Albert och furstinnan Charlene jul på slottet i Monaco med sina nu fyraåriga tvillingar prins Jacques och prinsessan Gabriella. En helg som tydligen alltid är extra magisk för barnen. Även om barnen nu börjat skolan igen, det vet vi genom Charlenes söta foto på tvillingarna på väg till skolan här.

Men i en ny intervju berättar Charlene själv om hur familjen firat julen – det är tidningen Point de Vue som fått en unik pratstund med furstinnan. En intervju som nu återges i People.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Albert och Charlene med sina barn

–Barnen tror helt och fullt på tomten. De räknade ner dag för dag till det är dags för julafton. De har också lärt sig att ställa fram mjölk och kakor till tomten och skålar med vatten och gräs till hans renar.

Annons

Just detta år reste hela familjen upp till Lappland för att uppleva tomtens verkstad på riktigt, något furstinnan delade med sig via Instagram.

– Gott nytt år från Lappland! Vi besökte Tomten för att se om han delat ut alla presenter som han skulle, skriver furstinnan på sitt Instagramkonto.

Äter framför tv:n på jul

I den nya intervjun får vi veta att barnen på julaftonsmorgon givetvis längtar efter sina inslagna presenter, men att alla i familjen samlas lite senare kring granen för julklappsutdelning. När den är över får mamma och pappa lite tid över för sig själva. Precis som alla andra kopplar föräldrarna av med lite tv.

– Vi äter lite gott framför tv:n, medan barnen leker med sina nya presenter – som leksaksbilar, dockor och superhjältar i plast – tillsammans med sina kusiner och kompisar.

charlene med barnen Gabriella och Jacques

Charlene berättar också om hur många gånger genom åren som hon råkat trampa sönder några av barnens leksaker som ligger utspridda på slottsgolven eller nere på gräsmattan efter att något barn testat om Superman verkligen kan flyga genom fönstret.

Annons

– Så jag har lovat mig själv att skaffa mig en liten verktygslåda som kan reparera alla trasiga leksaker för att trösta barnen, med lite olika verktyg, tejp och extra starkt lim.

Både Albert och Charlene säger sig vara mycket noga med att förklara för tvillingarna att det minsann finns många barn i världen som inte har det lika bra som de har och som inte får den endaste present till jul.

– Så vi ber tillsammans för de som inte har så mycket i livet, sedan kramas vi lite och pussas innan det är dags för barnen att sova. Albert är som lyckligast då han är tillsammans med tvillingarna och ser deras lycka, säger furstinnan.

Prins Jacques och prinsessan Gabriella är precis som de flesta andra barn mycket förtjusta i godis och sötsaker. Något mamma Charlene försöker hålla dem borta från, så gott det nu går.

– Just till julen har det nog varit litet för mycket av det goda, så man märker genast konsekvenserna med all extra energi de får av sockret, berättar hon för tidningen.

albert Charlene och barnen Gabriella och Jacques

Furstinnan berättar i intervjun om hur välsignad hon känner sig för att få uppleva denna underbara mammalycka och att ha fått två friska barn.

Annons

– De ger mig så mycket kärlek och glädje. Barnen är så smarta, snälla och väluppfostrade. De vet redan vad de vill, de pratar väl och förstår väldigt mycket. Helt otroligt att de redan blivit 4 år!

Tvillingarna älskar också att gå till förskolan som de började i i höstas, närmare bestämt i september.

– Det händer till och med att Gabriella går upp tidigt på lördagar för att hon vill gå till skolan och när vi berättar att den är stängd på helgen blir hon väldigt besviken!

På bilderna här nedan ser vi hur det såg ut när Jacques och Gabriella gick till förskolan för första gången, med sina nya fina ryggsäckar och vita tenniströjor.

Fursteparet har också börjat att ta med barnen ut på uppdrag, även utomlands. I november förra året åkte hela familjen över till Paris där pappa furst Albert hade bokat in ett möte med president Macron.

Furstinnan Charlene skrev själv om dagen på sitt Instagram och visar upp mycket charmiga bilder från barnens spännande dag på Élyséepalatset:

– Tvillingars första resa till Paris, vi bjöds på te hemma hos Madame Macron, tack så väldigt mycket för ert varma välkomnande! Vi älskar Paris.

Ni kan själva se alla fina bilder från Frankrike genom att klicka på pilen till höger i bilden.

Läs även:

Foto: TT

Annons