Charlene och Albert uttalar sig gemensamt: "Vi går igenom tuffa tider"

Charlene har klarat sig – men Albert är smittad.

Furst Albert och furstinnan Charlene har gått igenom en turbulent tid.Nu uttalar sig paret tillsammans.

Det var med en lättnadens suck som världen emottog beskedet om Furst Albert. 62-åringen, som insjuknat och testat positivt för coronaviruset, covid-19, blev friskförklarad tidigare i april.

Nu är han återförenad med sin familj. Furstinnan Charlene och tvillingarna Jacques och Gabriella blev själva aldrig smittade och fick därför inte träffa Albert under sjukdomsperioden. Han sattes i karantän i palatset och Charlene och barnen tillbringade egentid på Roc Agel, ett lyxigt lantställe som ligger på gränsen mellan Monaco och Frankrike.

Furst Albert och furstinnan Charlene uttalar sig

Men det var då – nu har vi en enad furstefamilj igen. De firade påsk tillsammans, och Albert och Charlene passade på att spela in en högtidshälsning på tu man hand. De väjer inte för elefanten i rummet: att världen just nu genomgår en helvetesprövning.

– Vi går igenom tuffa och svåra tider, så vi vill helt enkelt önska er alla en glad påsk, säger paret i klippet som finns publicerat på Instagram.

Charlene la också ut en bild på tvillingarnas äggjakt. I bildtexten framgår det att isoleringen som krisläget kräver är en stor börda för henne.

“Vi vill skicka helande tankar och kärlek till världen, vi saknar er, vi träffas snart. Glad påsk”, skriver hon.

För Charlene kom krisen extra olägligt. 2019 var ett jobbigt år för henne. Hennes pappa blev allvarligt sjuk och två av hennes vänner gick hastigt bort.

– Folk är så snabba med att säga: “Åh, varför ler hon inte på fotona?”. Jo, ibland är det svårt att le. De vet inte vad som pågår bakom kulisserna, har hon sagt i en nyligen utförd intervju.