Charlene på spännade uppdrag i Sydafrika – utan maken Albert

Maken furst Albert fick stanna hemma när furstinnan Charlene åkte över till Sydafrika för olika uppdrag - möte med Obama och barn i simhall.

Vi har hört att furst Albert haft lite tillfälliga problem med hälsan och därför stannat hemma på slottet i Monaco för att vila upp sig ett tag. Kanske är det nu han som har ansvaret för tvillingarna prins Jacques och prinsessan Gabriella när mamma är i Sydafrika eller så har hon med sig barnen på resan eftersom den har blivit ganska lång.

Furstinnan Charlene på besök i Sydafrika.

Under sin resa i Sydafrika har i alla fall furstinnan Charlene träffat politiker i samband med Nelson Mandela-jubileet men också umgåtts med barn som vill lära sig simma.

Furstinnan Charlene i simhallen

Furstinnan Charlene fick under sin resa chansen att träffa både Sydafrikas president Cyril Ramaphosa och USA:s forne president Barack Obama som ni ser här ovan. Obama var i Sydafrika för att delta i och hålla ett tal för Nelson Mandela foundation.

Men det var inte bara politik på hög nivå för furstinnan, hon träffade också barn som fått lära sig simma genom furstinnans egen stiftelse Fondation Princesse Charlene.

Furstinnan Charlene

Den forna simstjärnan Charlene träffade också Graham Hill som är det Sydafrikanska simlandslagets kapten.

Läs mer: Se Charlenes och Alberts familjemys med tvillingarna

Foto: Hovet i Monaco/Facebook